Badkamer

11 mooiste badkamers! Na nummer 5 ben je helemaal zen!

De badkamer is mijn favoriete plek in huis. Urenlang in bad met een heerlijke bruisbal en een goed boek, of net iets te lang douchen omdat je staat te dromen. Helaas zijn de badkamers in Nederland vaak functioneel en saai, niet echt een kamer om compleet tot rust te komen. Bij het zien van deze badkamers droom je gegarandeerd even weg.

1. Uitzicht.
Fantastische badkamer, met grote spiegels en een groot raam. Voor mensen in de stad is dit niet echt een fantastisch idee, tenzij je een echt durfal bent. Deze badkamer is vooral mooi om van te dromen.

badkamer met uitzicht

2. Vintage.
Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van vintage, maar in een mooi (oud) kasteel, landhuis of een grote woonboerderij is dit echt fantastisch:

De muren zijn een beetje druk, maar al die spiegeltjes en de kroonluchter zijn toch schattig? De kleurencombinatie geeft de badkamer een frisse uitstraling.

groene badkamer met spiegels

Dat losstaande badkuip en glas in lood raam is toch geweldig?

badkamer met glas in lood

3. Industrieel.
Dit is een ontwerp dat vooral goed past in een loft of in een stadsappartement:

Dit is een goede combinatie voor een industriële badkamer. Zo’n groot raam is misschien niet heel handig als je in de stad woont.

industriële badkamer

Beton maakt de badkamer zo stoer. En dat in combinatie met metaal en die spiegel, love it!

betonnen wasbak

4. Zolder.
De zolder lijkt misschien een gekke plek voor een badkamer, maar ik vind het iets romantisch hebben. Zeker met die mooie deur ervoor.

badkamer op zolder

5. Natuur.
Van deze badkamer word ik helemaal zen. Zeg nou eerlijk: het lijkt toch net of je een wellness centrum binnen loopt? Als ik dit in mijn badkamer had, zou ik nooit meer weg gaan.

wellness badkamer

6. Klein.
Wie zegt dat kleine badkamers niet mooi kunnen zijn?

kleine badkamer met donkere muur

7. Koper.
Ik heb maar een woord voor deze badkamer: wauw. Dat koperen bad is toch helemaal het einde, zeker met die buitenkant. In combinatie met de achterwand, het glas en de zwarte kleur is dit dus officieel mijn droom badkamer!

koperen badkuip

8. Marmer.
Deze steen vind ik bijna koninklijk. Bonus: marmer is helemaal anno 2017.

Ik ben echt verliefd op inloopdouches.

marmeren inloopdouche

Marmer gecombineerd met andere materialen, zoals metallic, is echt prachtig!

badkuip marmer en metallic

9. Kinderen.
Met kinderen is bijvoorbeeld nummer 5 niet handig en heb je toch meer profijt van functionaliteit. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de badkamer gelijk saai is. Leuk kleurtje en bijpassende accessoires et voilà: leuk en functioneel.

functionele kinder badkamer

10. Zwart wit.
De kleurencombinatie zwart en wit kan saai klinken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Met de juiste accessoires en een grote spiegel heb je al gauw een chique wasruimte. Liever stoer dan chique? Kies dan een tof patroon in je accessoires en je hebt je doel bereikt.

zwart wit badkamer

11. Japan.
Japan staat bekend om haar minimalistisch leven, maar als dit minimalistisch badderen is, verhuis ik gelijk naar Japan.

Japanse badkamer

Vergeet je het artikel niet te delen via Facebook en Pinterest? Bedankt!