15 huisdiervriendelijke huisplanten die groen toevoegen zonder zorgen.

Wanneer je huisdieren hebt, is het een topprioriteit om ze veilig te houden. Een manier om over hen te waken is om huisdiervriendelijke kamerplanten te kiezen voor uw huis. Nontoxische planten zijn een geweldige manier om kleur en textuur aan uw decor toe te voegen terwijl u uw harige vrienden veilig houdt. We hebben een lijst afgerond met binnenplanten die veilig zijn voor katten en honden.

Terwijl er een aantal planten zijn die technisch veilig zijn voor katten en honden, is het het beste om de verleiding te elimineren en alle kamerplanten buiten bereik te plaatsen. Het bespaart u een schoonmaakklus, plus het voorkomt mogelijke buikpijn en spijsverteringsproblemen bij uw huisdieren. Als uw huisdier ooit een plant inslikt, let er dan goed op dat u hem of haar goed in de gaten houdt voor tekenen van een negatieve reactie. Gewoon omdat een plant niet giftig is voor katten en honden betekent dat niet dat ze zich goed zullen voelen als ze ze inslikken!

  1. Afrikaanse viooltjes.

Wilt u een huisdiervriendelijke kamerplant met bloei? Kijk niet verder dan Afrikaans viooltjes. Deze veelzijdige, hardwerkende kamerplant is direct thuis bij uw huisdieren. Ze wordt geleverd in een reeks paarse tinten, is onderhoudsarm en gedijt zonder fel licht.

  1. Luchtplantjes.

Tillandsia-variëteiten zijn modern, mooi, en vooral ook veilig voor huisdieren. Maar pas op: zowel katten als honden houden van kauwen op hun bladeren – zorg ervoor dat je ze buiten bereik houdt.

  1. Aluminiumplant of watermeloenplant.

De afwisselende grijs-en-groene bladeren van de aluminiumplant maken het een aantrekkelijke optie voor thuis, evenals een goede niet-toxische plant voor katten en honden.

  1. Kerstcactus.

In tegenstelling tot zijn gevaarlijke partner amaryllis is kerstcactus gelukkig niet giftig voor katten en honden. Het kan darmklachten veroorzaken als het wordt ingeslikt, maar over het algemeen is het een veiligere keuze dan veel andere feestelijke planten.

  1. Enkele rassen van varens.

Het identificeren van varens kan een beetje lastig zijn, want er zijn verschillende planten met het woord “varen” in hun naam die niet echt deel uitmaken van de Pteridophyta familie. Echte varens zoals Boston en maidenhair zijn OK voor huisdiervriendelijke huishoudens; pas op voor giftige planten zoals aspergevaren, die eigenlijk deel uitmaken van de leliefamilie.

Bekijk snel op de volgende bladzijde de overige planten!