15 huisdiervriendelijke huisplanten die groen toevoegen zonder zorgen.

  1. Vriendschapsplant.

De vriendschapsplant is genoemd voor het gemak waarmee het kan worden verdeeld en gedeeld – dus als je toevallig een dergelijk geschenk hebt ontvangen, wees er zeker van dat het veilig is voor je katten en honden. Maar pas op, huisdieren kunnen speciaal worden aangetrokken tot de vage, krullende bladeren.

  1. Sommige kruiden.

Binnenkruidentuinen zijn een gemakkelijke, leuke manier om frisse smaak aan uw keuken toe te voegen. Maar niet alle kruiden zijn gelijk als het gaat om de veiligheid van huisdieren. Kruiden zoals lavendel en oregano zijn niet toegestaan, maar huisdieren kunnen omgaan met basilicum, salie en tijm.

  1. Kantbloemige wijnstok.

Mooie kantbloemige wijnstok groeit het best in hangende manden, buiten bereik van nieuwsgierige katten en honden. Maar als een extra hardnekkig huisdier in de pot terechtkomt, is het veilig.

  1. Lipstickplant.

Deze eigenzinnige plant met bloei die lijkt op buisjes lippenstift is gelukkig veilig voor katten en honden. Het is een inwoner van de tropen, gedijt in helder licht en houdt ervan buiten te zijn in de warmere maanden.

Andere leden van de familie Peperomia zijn ook huisdiervriendelijk (maar niet zo leuk).

  1. Huispalm.

Huispalm is de perfecte oplossing voor huisdiereigenaren die een kleine boom willen toevoegen. Veilig voor katten en honden, en ook geweldig voor beginners.