15 verrassende manieren om Coca-Cola in en rondom het huis te gebruiken.

Na het lezen van dit artikel, schenk je misschien nooit meer een glas Coca-Cola in. Maar met ruim 9 theelepels suiker in één blikje Coca-Cola en het kankerverwekkende aspartaam in Coca-Cola Zero, is dat misschien maar goed ook. Hoewel dit drankje in dat opzicht misschien minder geschikt is voor consumptie, kun je het wel voor iets anders gebruiken: Schoonmaken!

Reinig aangekoekte pannen.
Leg aangekoekte pannen in een Coca-Cola badje en zie hoe lastige deeltjes losraken.

Reinig het keukenblad.
Bevochtig een doek met Coca-Cola en reinig hiermee in een handomdraai het keukenblad.

Reinig tegelvoegen.
Schenk wat Coca-Cola op de keukenvloer, laat het enkele minuten inwerken, en neem het gebied af met een doek of keukenrol.

Poets zilver.
Week zilveren objecten enkele minuten in Coca-Cola. Spoel af en neem de objecten af. Coca-Cola zorgt ervoor dat vuil en vlekken losraken.

Reinig aangetast koper.
Kunnen jouw koperen ornamenten weer wat glans gebruiken? Neem ze af met een doekje bevochtigd met Coca-Cola. Het zuur zal de vlekken direct oplossen.

Ontkalk je waterkoker.
Kook Coca-Cola in je waterkoker om deze te ontkalken. Laat de Coca-Cola enkele minuten koken, schrob de waterkoker en neem af.

Maak een toilet schoon.
Schenk een blikje cola over de rand van het toilet en op alle vlekken. Laat de Coca-Cola minimaal een uur intrekken en spoel het toilet door.

Maak een olievlek schoon.
Zit je oprit onder de olievlekken? Schenk dan een fles Coca-Cola op de vlekken. Laat het enkele uren intrekken en spoel weg met de tuinslang.

Verwijder de stank van een stinkdier.
Vergeet de tomatensaus! Neem een Coca-Cola bad en laat de cola enkele minuten intrekken om van de stank af te komen.

Verwijder roest.
Het citroenzuur in Coca-Cola lost roest eenvoudig op. Leg verroeste voorwerpen voor 24 uur in Coca-Cola. Spoel af met water en veeg schoon.

Reinig vetvlekken.
Heb je vetvlekken op je kleding? Geen probleem! Voeg de inhoud van een blikje cola toe in de wasmachine, in combinatie met een wasmiddel. Deze methode werkt ook goed bij bloedvlekken.

Verwijder kauwgom.
Zit er kauwgom aan de onderkant van je schoenen, of nog erger, in je haar? Je hoeft alleen wat Coca-Cola aan te brengen en het kort in te laten trekken. Daarna kun je de kauwgom eenvoudig verwijderen.

Maak een auto accu schoon
Als de auto niet wil starten, kun je de roest verwijderen door een blikje cola direct op de batterijverbindingen te schenken. Doe dit alleen wanneer de auto uitgeschakeld is.

Maak chroom weer glanzend.
Kunnen je wielendoppen wel een upgrade gebruiken? Maak ze dan schoon met Coca-Cola en aluminiumfolie.

Verwijder verf.
Geef je metalen meubels een boost met een verfbeurt! Voor het verwijderen van verfresten, week je een handdoek in Coca-Cola. Leg de handdoek op het verfoppervlak, laat even zitten en zie hoe de verf afschilfert.

Wie had dat gedacht! Geweldig, toch? DEEL dit artikel met je vrienden op sociale media!