Stop deze 7 producten nooit in de vriezer!

We houden van diepvriezers omdat ze ons kostbare voedsel bewaren voor dagen, weken en soms zelfs maanden. Sommige smakelijke lekkernijen, zoals ijs, zijn natuurlijk gemaakt voor een diepvries, maar andere etenswaren en dranken mogen nooit in de buurt komen van je vriezer. Sommige producten zijn namelijk niet gemaakt om in te vriezen, ben jij nieuwsgierig geworden welke producten dit zijn? Ik wist zelf ook niet dat nummer 5 niet in de vriezer mocht!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

1. Champagne
Heb je wel eens zin gehad in ijskoude champagne? En zou je daarom de fles wel even in de vriezer leggen? Doe het niet! De carbonisatie in de vloeistof kan ertoe leiden dat de fles explodeert in de vriezer. Het juiste alternatief is om de champagne in een zogeheten ijsemmer te koelen met een gezonde mix van ijs en water. Ooit een bevroren ei gezien? Klik dan door naar de volgende pagina!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

2. Eieren
Het bewaren van eieren in de vriezer is een grote no-no. Wanneer de eieren bevroren zijn, breidt hun watergehalte uit, en met deze uitzetting ontstaan er schadelijke bacteriën en zal de schaal barsten. En geef toe, een bevroren ei ziet er ook niet heel erg smakelijk uit toch?

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer