Stop deze 7 producten nooit in de vriezer!

We houden van diepvriezers omdat ze ons kostbare voedsel bewaren voor dagen, weken en zelfs maanden (Of per ongeluk soms jaren!). Sommige smakelijke lekkernijen, zoals ijs, zijn natuurlijk gemaakt voor een diepvries, maar andere etenswaren en dranken mogen nooit in de buurt komen van je vriezer. Sommige producten zijn namelijk niet gemaakt om in te vriezen of kunnen niet tegen de koude temperatuur, ben jij nieuwsgierig geworden welke producten dit zijn? Ik wist zelf ook niet dat nummer 3 helemaal niet in de vriezer mocht!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

1. Champagne
Heb je wel eens zin gehad in ijskoude champagne, bijvoorbeeld op oudjaarsdag of met een andere speciale gelegenheid? Maar kwam je erachter dat je de fles nog helemaal niet in de koelkast had gelegd en dacht je daarom dat je hem wel even in de vriezer kon leggen? Doe het niet! De carbonisatie in de vloeistof kan ertoe leiden dat de champagne fles explodeert in de vriezer. Naast dat je vriezer helemaal onder de champagne komt te zitten, liggen er ook overal glasscherven. Voorkom dit, door de champagne op de juiste manier te koelen. Het juiste alternatief is om de champagne in een zogeheten ijsemmer te koelen met een gezonde mix van ijsblokjes en water.

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

2. Eieren
Het bewaren van eieren in de vriezer is een grote no-no. Wanneer de eieren bevroren zijn, breidt hun watergehalte uit, en met deze uitzetting ontstaan er schadelijke bacteriĆ«n en zal de schaal barsten. En geef toe, een bevroren ei ziet er ook niet heel erg smakelijk uit toch? Wist je dat nummer 3 van deze lijst helemaal niet in de vriezer mag? Ik deed dit dus altijd verkeerd… Je ziet het op de volgende bladzijde!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer