Stop deze 7 producten nooit in de vriezer!

3. Gefrituurd eten
Gefrituurde etenswaren, zoals frites en krokante kip, worden er niet lekkerder op wanneer je ze terug stopt in de vriezer nadat ze al een keer gefrituurd zijn. Het beste deel van gefrituurd voedsel is natuurlijk de knapperige korst, en deze zal verdwijnen als je het wederom in de vriezer legt. Ons advies is om al je gefrituurde voedsel in één keer op te eten (dat is geen straf toch?). Uiteraard mogen frietjes wel de vriezer in wanneer ze nog in de zak zitten en net uit de supermarkt komen!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

4. Bier
Bier is een andere alcoholische drank die uit de vriezer moet worden gehouden. In een blik kan bevroren bier het blik vervormen en het bijna onmogelijk maken om te drinken, ook kan het blik exploderen in je vriezer. Terwijl bier in een flesje in de vriezer juist kan breken, of de dop kan eraf vliegen. Als een bevroren bierblik nog steeds in tact is, probeer hem dan in de koelkast te ontdooien en open hem voorzichtig wanneer je het gaat drinken!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

5. Yoghurt
Nee, dit is niet hetzelfde als frozen-yoghurt. Het invriezen van verse yoghurt zal de consistentie ervan veranderen in iets dat lijkt op cottage cheese. Het kan vervolgens ook gaan schiften tijdens het ontdooien. Wanneer yoghurt wordt ingevroren en vervolgens wordt ontdooid, kan het korrelig en waterig worden. De yoghurt kan ook een zure smaak krijgen. Ontdooide yoghurt is echter nog steeds gezond om te eten. Als de structuur je niet stoort, is er geen reden om ontdooide yoghurt niet te consumeren. Klik snel door naar de volgende pagina!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer