Stop deze 7 producten nooit in de vriezer!

We houden van diepvriezers omdat ze ons kostbare voedsel bewaren voor dagen, weken en soms zelfs maanden. Sommige smakelijke lekkernijen, zoals ijs, zijn natuurlijk gemaakt voor een diepvries, maar andere etenswaren en dranken mogen nooit in de buurt komen van je vriezer. Sommige producten zijn namelijk niet gemaakt om in te vriezen, ben jij nieuwsgierig geworden welke producten dit zijn? Ik wist zelf ook niet dat nummer 5 niet in de vriezer mocht!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

1. Champagne
Heb je wel eens zin gehad in ijskoude champagne? En zou je daarom de fles wel even in de vriezer leggen? Doe het niet! De carbonisatie in de vloeistof kan ertoe leiden dat de fles explodeert in de vriezer. Het juiste alternatief is om de champagne in een zogeheten ijsemmer te koelen met een gezonde mix van ijs en water. Ooit een bevroren ei gezien? Klik dan door naar de volgende pagina!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

2. Eieren
Het bewaren van eieren in de vriezer is een grote no-no. Wanneer de eieren bevroren zijn, breidt hun watergehalte uit, en met deze uitzetting ontstaan er schadelijke bacteriën en zal de schaal barsten. En geef toe, een bevroren ei ziet er ook niet heel erg smakelijk uit toch?

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

3. Gefrituurd eten
Gefrituurde etenswaren, zoals frites en krokante kip, worden een totale brij nadat ze zijn ingevroren. Uiteraard mogen frietjes wel de vriezer in wanneer ze nog in de zak zitten en net uit de supermarkt komen!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

4. Bier
Bier is een andere alcoholische drank die uit de vriezer moet worden gehouden. In een blik kan bevroren bier het blik vervormen en het bijna onmogelijk maken om te drinken, terwijl bier in een flesje in de vriezer kan breken. Als een bevroren bierblik nog steeds in tact is, probeer hem dan in de koelkast te ontdooien.

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

5. Yoghurt
Nee, dit is niet hetzelfde als frozen-yoghurt. Het invriezen van verse yoghurt zal de consistentie ervan veranderen in iets dat lijkt op cottage cheese. Het kan vervolgens ook gaan schiften tijdens het ontdooien. Klik snel door naar de volgende pagina!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

6. Avocado
Mensen die denken dat ze avocado kunnen invriezen, hebben het mis. Oké technisch gezien kan het wel, maar de smaak, de kleur en de textuur gaan er flink op achteruit! De avocado wordt helemaal bruin en de smaak verandert naar een bitter goedje!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

7. Ontdooid vlees/vis
Het ontdooien van bevroren vlees is essentieel voor het bereiden van een heerlijke maaltijd. Maar als het vlees of de zeevruchten al zijn ontdooid, plaats het dan niet terug in de vriezer. Dat is gewoon vragen om een voedselvergiftiging!

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer

8. Kaas
Wanneer kaas bevroren is, is het te vergelijken met andere zuivelproducten: het verandert van textuur en het brokkelt af.

niet-in-vrieskist-diepvries-vriezer