5 alternatieve manieren om gordijnen te gebruiken in je huis!

  1. Bedluifel

Een prinsessenbed is de droom van veel kleine meisjes. Hemelbedden creëren niet alleen fantasierijke ruimtes voor kinderen, maar kunnen ook traditionele grote slaapkamers transformeren. Netgordijnen kunnen dienen als elegante gordijnen, die niet alleen een dromerige look creëren, maar ook het licht filteren dat in een kamer binnenkomt om u te helpen een rustgevende nachtrust te krijgen.

  1. Hoekjes

Naast decoratieve bekledingen kunnen gordijnen ook worden gebruikt om nieuwe ruimte te creëren binnen in een ruimte. Een schattige en kleurrijke leeshoek kan de kleintjes bijvoorbeeld motiveren om een boek boven de PlayStation te verkiezen. Ook kan het creëren van een speciale speelruimte helpen om speelgoed op één plek bij te houden in plaats van verspreid doorheen het hele huis, zodat u kunt ontsnappen aan het opruimen.

  1. Kastgordijnen

Laat u inspireren door landelijke keukens en wissel kastdeuren uit voor kastgordijnen. Traditioneel gemaakt met behulp van gingham stoffen, heeft dit decoratieconcept een enorme opleving gekend gedurende de afgelopen jaren; mensen kiezen bijvoorbeeld voor botanische prints en pasteltinten om een schilderachtige keuken te harmoniseren.

  1. Ruimteafscheiders

Als kinderen ouder worden, willen ze vaak geen ruimte meer delen met hun broers en zussen. Voor grotere gezinnen zijn aparte slaapkamers echter niet altijd een optie. Het creëren van een ruimteafscheider is een geweldige manier om groeiende meisjes en jongens de privacy te geven waar ze naar verlangen, terwijl ze ook niet volledig afgescheiden leven en nog steeds hun hoofd even binnen kunnen steken en kunnen spelen. Het is ook een uitstekende oplossing voor woonruimtes beneden, vooral als uw woning een open plan heeft. Gebruik lichte voilestof tussen de woon- en eetkamer of aan de deur van de bijkeuken om de chaos te maskeren die van buiten komt.

  1. Deurgordijnen

Dit type gordijn is zeer handig als u de isolatie van uw woning wilt verbeteren. Dankzij hun dikke textuur en thermische voering kunnen deurgordijnen koude lucht buitenhouden. Ze zijn een relatief goedkope oplossing om uw woning tochtwerend te maken, maar ook een elegant detail dat uw entreehal een stijlvolle finale touch geeft.