De 7 engste waargebeurde verhalen over spookhuizen die je ooit zal horen!

Waarschuwing: als je dit in het donker of alleen leest, zul je waarschijnlijk een rilling over je rug krijgen. Dit zijn negen van de meest angstaanjagende verhalen uit de spookhuiswereld van de engste plekken in de wereld.

1. Het Trans-Allegheny Lunatic Asylum psychiatrisch ziekenhuis, Weston, West Virginia

Het Trans-Allegheny Lunatic Asylum in West Virginia werd in 1864 ontworpen om 250 patiënten te huisvesten. Het psychiatrische ziekenhuis groeide in de jaren 1950 enorm hard, waardoor de faciliteit zijn hoogtepunt bereikte en meer dan 2.400 patiënten had die in overbevolkte en inhumane omstandigheden leefden – sommige patiënten werden zelfs bewaard in kooien. In 1994 sloot het ziekenhuis, en vandaag zijn er meldingen van paranormale activiteit, met zielen van patiënten die rondhangen en door de gangen dwalen.

Je kunt ’s nachts een spookjachttour. Dit is een paranormale tour van twee uur lang door het verlaten ziekenhuis.

2. Het Lemp-herenhuis, St. Louis, Missouri

Het Lemp-herenhuis in St. Louis, Missouri, staat bekend als een van de meest spookachtige plekken in Amerika, vanwege een tragische geschiedenis die mensen vandaag de dag blijft achtervolgen. Het huis met 33 kamers werd gebouwd in 1860 door William Lemp, een succesvolle brouwerij-eigenaar, die zichzelf in 1904 van het leven beroofde nadat zijn jongste zoon, Frederick, was overleden. Een paar jaar later stierf zijn vrouw aan kanker in het huis. In 1922, schoot William Lemp Jr. (zijn tweede zoon) zichzelf door het hoofd in dezelfde kamer waar William Lemp zelfmoord pleegde.

Alsof dat niet genoeg tragedie was voor één plek, schoot Charles Lemp – de derde zoon van William – in 1949 zijn hond in de kelder dood, waarna hij zichzelf in zijn kamer ophing. Datzelfde jaar werd het huis verkocht en omgevormd tot een hotel, waar vervolgens de berichten over spoken op gang kwamen. Volgens Destination America hebben getuigen verschillende spookachtige scenario’s meegemaakt. Zo zou je de vrouw van William Lemp in de nacht nog kunnen horen huilen. Tegenwoordig is The Lemp Mansion een restaurant en herberg waar ook evenementen worden gehouden. Op zondagavond organiseert de herberg een Murder Mystery Dinner. Wil jij slapen in een echt spookhotel? Ga dan naar de volgende pagina! Ken je het verhaal van de rondzwervende slaaf met één oor? Klik dan snel door!