7 slimme tips om beter te slapen tijdens hete nachten!

Slapen in een warm huis is geen pretje. Wanneer je slaapkamer is veranderd in een sauna zal je waarschijnlijk geen oog meer dicht doen. Gelukkig zijn er handige tips waardoor je met warm weer toch heerlijk kan slapen.

1. Maar je eigen verkoelende airco
Je hoeft niet een complete airco installatie aan te schaffen voor deze ware zomer. Je kan heel gemakkelijk zelf zorgen voor een heerlijk koel briesje. Het enige wat je nodig hebt zijn een ventilator en flessen water. Leg de flessen in de vriezer en zorg dat deze goed koud zijn. Zet ze vervolgens voor de ventilator en zet deze aan. Leg wel een handdoek op de vloer voor de condens van de flessen.

2. Hou de zon buiten de deur
De zon is enorm krachtig en kan je huis binnen no time opwarmen tot extreme temperaturen. Hou daarom zo veel mogelijk de zon buiten de deur door de gordijnen dicht te houden. Het is met warm weer verleidelijk om de ramen de hele dag open te zetten. Toch is het beter dit niet te doen. Zo komt er namelijk alleen maar warme lucht binnen. Zet de ramen pas in de avond open.

3. Haal koele lucht naar binnen
Wanneer de temperaturen ’s avonds beginnen te dalen is het tijd om alle ramen en deuren op te zetten. Probeer dit zo te doen dat er een luchtstroom ontstaat en koele lucht van buiten naar binnen stroomt. Dit kan je doen door ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten. Je kan ook een ventilator voor een raam of deur zetten en deze naar binnen richten. Zo zuigt deze de koele lucht van buiten je woning in.

Klik snel door naar de volgende pagina voor de geheime afkoel truck!