De 8 meest bizarre huizen ter wereld

Verhuizen is een van de meest spannende (en niet te vergeten stressvolle) dingen in het leven. Vooral voor mensen met een bijzonder creatieve geest, die nooit zijn uitgespeeld als het gaat om nieuwe ideeën en ontwerpen uitwerken. Mensen zijn er door de jaren heen steeds op vooruit gegaan; van grotten naar hutten, naar kastelen naar flatgebouwen. Tegenwoordig lijkt elk type ontwerp (en elk type huis) mogelijk!

Sommige mensen worden gedwongen om creatief te zijn vanwege fysieke beperkingen – zoals kleine of ongewone ruimtes – terwijl anderen gewoon moeilijk doen omdat ze er zin in hebben. Uiteindelijk houden zij er de meest unieke ontwerpen op na. Heb je het gevoel hebt dat je wat inspiratie kunt gebruiken voor je toekomstige ontwerp? Of wil je gewoon weten welke rare huizen sommige mensen hebben? Dan is dit bericht alleen voor jou! Heb je altijd al willen wonen in een transparant huis of een grot geïnspireerd door de Flintstones? Bekijk hieronder onze selectie van de meest unieke huizen ter wereld!

1. Skateboard huis, Verenigde Staten

Laten we beginnen met The Skateboard House, waarmee je op alle oppervlakken kunt skateboarden, zowel binnen als buiten. Het plan was om met de bouw te beginnen in Malibu. Dit huis is de ultieme droom van generaties skateboarders die hun favoriete sport thuis willen beoefenen. Het is het eerste huis dat volledig is ontworpen om te kunnen skateboarden en tegelijk alle kenmerken van een traditionele woning heeft. De klant en visionair van het project is Pierre Andre Senizergues (PAS), een voormalig wereldkampioen en Pro Skater en de oprichter van Etnies.

bamboo-skateboards

Het huis is verdeeld in drie afzonderlijke ruimtes. De eerste ruimte is de woonkamer, eetkamer en keuken. De tweede ruimte heeft een slaapkamer en een badkamer en de derde heeft een oefenruimte om te kunnen skateboarden. Elke ruimte is geschikt om te skaten: de grond wordt de muur en verandert dan in het plafond in één doorlopend oppervlak dat een buis met een straal van 3 meter vormt. Als je je afvraagt ​​of je ook op het meubilair kunt skaten, kun je ervan verzekerd zijn dat dit wel het geval is. Of het nu is geïntegreerd in een bocht zoals het zitgedeelte, de keuken of de badkamer of zelfs gewoon een object is zoals de eettafel, het kookeiland of het bed: je kunt overal skateboarden. Wist je dat er een huis is dat helemaal doorzichtig is? Bekijk het op de volgende bladzijde!