De 8 meest bizarre huizen ter wereld

4. Het kleinste huis ter wereld, Duitsland

Als je je zorgen maakt over je kleine woonruimte, is nu het moment gekomen om te relativeren: je lot is niet uniek. Er zijn mensen die het veel slechter hebben. Neem bijvoorbeeld de Berlijnse architect Van Bo Le-Mentzel en oprichter van Hartz IV Möbel. Hij creëerde het “One-Sqm-House”, dat waarschijnlijk het kleinste huis ooit is. Het heeft een doe-het-zelf houten structuur, met slechts een vierkante meter ruimte die kan worden gebruikt als een woning, mobiele kiosk of zelfs een extra kamer in je appartement. Vanwege het omklapbare mechanisme kunt je het zowel verticaal als horizontaal gebruiken.

rent-my-house

Voorbijgangers zullen een houten frame opmerken, met een raam en deur die op slot kan. Het huis weegt slechts 40 kilo en heeft wielen, wat betekent dat je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Nadat hij een groot deel van zijn leven als vluchteling had doorgebracht en vooral in de sociale woningbouw terecht kwam, besloot Le-Mentzel om een plek alleen voor zichzelf te bouwen: hij zegt dat het de enige vierkante meter ter wereld is waar hij kan beslissen in welke richting het raam staat, in welke richting de deur gaat open en wie zijn buren zijn. Als hij ergens niet tevreden over is, kan hij makkelijk vertrekken.

5. Huis met een glijbaan, Japan

Wie wil er niet door zijn huis glijden om van de ene naar de andere plek te gaan?
Het is zeer waarschijnlijk dat iedereen die het Slide House in Japan ziet, zich meteen een kind voelt. De Japanse Studio LEVEL Architects heeft een onconventioneel familiehuis van drie verdiepingen ontworpen met een glijbaan die alle drie de verdiepingen met elkaar verbindt. Dit leuke huis heeft meerdere trappen, een gang aan de ene kant en de glijbaan aan de andere kant. De glijbaan vormt een cirkelvormige route rond het centrale gedeelte van het huis.
Het 1.762 vierkante meter grote huis bevindt zich in Meguro-ku, een van de gemeenten van Tokio, Japan. Het enige dat je nu hoeft te achterhalen, is het exacte adres (en hopen dat de eigenaren je de glijbaan laten nemen. Altijd al Stonehenge willen bezoeken? Het huis op de volgende pagina is waarschijnlijk iets voor jou.