De 8 meest bizarre huizen ter wereld

6. Stenen huis, Portugal

Hoewel het van buiten op een enorme rots lijkt, is dit eigenlijk een volwaardig huis in Portugal met een deur, een schoorsteen en een raam. Het is in de loop der jaren een enorme toeristische attractie geworden.
Casa do Penedo ligt in de Serra de Fafe, in de noordelijke regio van Portugal. Het werd op 13 oktober 1974 gepresenteerd en heeft zeker een ongewone vorm (kijk alleen al naar het dak). Het werd ontworpen om perfect op te gaan in landschap en als een gezinswoning te dienen.

stone-house

Dankzij de unieke locatie kunnen bewoners een bijzondere band met de natuur ervaren. Hier kun je inheemse Portugese fauna en flora observeren, op een romantische avond naar sterren kijken of gewoon genieten van de rust en schone berglucht. Casa do Penedo werd onlangs beschouwd als het vreemdste huis ter wereld en heeft met zijn naam en imago alle uithoeken van de wereld bereikt. Hierdoor werden zowel nieuwsgierige mensen als experts op het gebied van architectuur en natuurliefhebbers worden aangetrokken.

7. Verbouwde kerk wordt modern huis, Nederland

Wat zou je doen als je twee verlaten kerken vindt? Waarschijnlijk ga je deze niet gelijk verbouwen om er stijlvolle gezinswoningen van te maken. Deze kerken kun je vinden in Utrecht, in Nederland. Het interieur ziet er zeker prachtig uit, maar laat op de een of andere manier het gevoel achter dat er zoveel dingen zijn die ongepast zouden zijn om hier te doen … Je bent waarschijnlijk niet de enige die denkt dat het ongepast is om het huis van God voor zo’n ander doel te gebruiken.

renovated-home

Er blijken echter honderden lege kerken verspreid te zijn over heel Nederland. Sinds 1970 zijn meer dan 1000 kerken gesloten door gemeenschappen. Meer dan een derde van deze gebouwen worden gesloopt. Hergebruik is de enige manier om langdurige leegstand of de vernietiging van historische monumenten in de stad te voorkomen. En jij? Zou je in een ‘bekeerde’ kerk wonen? Blijf lezen om een ​​huis te zien dat al je dromen over zeemeerminnen waarmaakt.