8 handige manieren om afwasmiddel te gebruiken in huis.

Afwasmiddel is dus echt een wondermiddel! Na het lezen van dit artikel is het bijna zonde om het middel alleen voor de afwas te gebruiken. Sterker nog, deze 8 ideeën zijn alleen nog maar het topje van de ijsberg…

1. Shampoo voor je huisdier(en).
Afwasmiddel wordt regelmatig gebruikt na olielekkages om olie van de huid van vogels en andere dieren af te halen. Is de shampoo voor je huisdier op en zit het dier helemaal onder modder? Dan kan je dus ook afwasmiddel gebruiken. Volgens Totally the Bomb werkt afwasmiddel met citroengeur ook tegen teken en vlooien.

klein hondje wassen

2. Bellenblazen.
Mix een paar druppeltjes afwasmiddel met wat water in een fles (of in een lege bellenblazer), even schudden en blazen maar! Zo bespaar je geld en huilende kinderen als ze per ongeluk hun bellenblaasflesje omgooien.

3. Ice pack.
Dit is een hele leuke en handige DIY. Giet 250 milliliter afwasmiddel in een afsluitbaar zakje, leg het in de vriezer en je hebt je zelfgemaakte ice pack. Het bevriest niet 100%, dit zorgt ervoor dat het buigzaam blijft, waardoor het een ideaal ice pack is voor gewrichts- en gekke verwondingen.

4. Nooit meer beslagen brilglazen.
Doe een druppeltje afwasmiddel op je brilglazen, verspreidt het over het glas en maak je glazen schoon. Afwasmiddel zorgt ervoor dat er een laagje ontstaat op je brilglazen waardoor ze niet meer beslaan als je bijvoorbeeld in de winter van buiten naar binnen gaat of andersom. Je kan dit ook uitproberen op je badkamerspiegel!

beslagen brilglazen

5. Badkamerschoonmaakmiddel.
Badkuipen en douchecabines kunnen lastig zijn om schoon te maken door de hard watervlekken, zeepschuim en ander vuil. Waardoor het al snel de minst leuke klus in het huishouden wordt. Gebruik afwasmiddel om je douche en badkuip schoon te maken en het wordt ineens niet meer zo vervelend. Mix 5 druppels afwasmiddel met wat water in een spuitbus en je kunt het zelfs op andere plekken in huis gebruiken als schoonmaakmiddel.

6. Zeg maar dag tegen spinnen- mieren- en andere insectenplagen.
Mix een aantal druppels afwasmiddel met een beetje water in een spuitbus, spuit het goedje op en naast de ramen, deuren en andere openingen en je hebt geen last van mieren, spinnen of andere insecten.

7. Zwembad.
Een paar druppeltjes afwasmiddel in het midden van het zwembad en het middeltje zorgt ervoor dat drijvend vuil en zonnebrand naar de zijkant van het zwembad geduwd wordt en jij kan het er heel eenvoudig uithalen. Laat de druppels afwasmiddel wel even hun werk doen, voordat jij aan de slag gaat!

8. Schroeven.
Ga je een schilderijtje ophangen en moet je daar een schroef voor in de muur hebben? Smeer je schroef in met afwasmiddel en je schroef gaat zonder enige moeite de muur in. Moet het in hout? Het hout gaat niet splitten als je de schroeft met afwasmiddel insmeert.

Handig artikel? Vergeet het dan niet te delen via Facebook en Pinterest.