Dit is waarom je aluminiumfolie moet gebruiken tijdens het strijken!

Vandaag zetten we aluminiumfolie in de schijnwerpers. De meesten van ons hebben het bij de hand voor het koken en het inpakken van overgebleven voedsel, maar wist je dat dit keukenbestandje ook meer kan doen? Aluminiumfolie kan een hele reeks taken rondom het huis vervullen. Het bespaart je tijd en geld omdat het werkt als een alternatief voor andere gereedschappen.

We leren je drie verschillende manieren om aluminiumfolie op een effectieve manier aan het werk te zetten. Vergeet alleen niet dat de folie scherp langs de randen kan zijn en je met pijnlijke sneden kunt eindigen als je niet voorzichtig bent. Als je minder tijd kwijt wilt zijn aan het strijken van je kleding, dan is aluminiumfolie je beste vriend! Leg een lang stuk aluminiumfolie onder de hoes van de strijkplank. Zorg dat de glimmende kant van de folie naar boven wijst!

Strijk vervolgens je kledingstuk zoals gewoonlijk. De warmte van het strijkijzer wordt door de aluminiumfolie teruggekaatst naar de onderkant van uw kleding, waardoor het effect van beide zijden gelijktijdig wordt gestreken. Ideaal toch? Wanneer chromen objecten (roest)plekken krijgen, kun je deze wegschuren met wat verfrommelde aluminiumfolie. Maak er een balletje van en dompel het in een beetje water, wrijf het vervolgens over het getroffen gebied.

Deze methode werkt ook goed op roestig chroom dat te vinden is op fietsen en auto’s. Oh, en het gerucht gaat dat folie gedoopt in Coca Cola een nog beter eindresultaat verricht!
Hoe vaak slijp jij je schaar? Waarschijnlijk niet vaak genoeg! Verander die gewoonte door die botte messen weer tot leven te brengen met aluminiumfolie. Pak een stukje folie en begin hierin te knippen. Doe dit een stuk of 30x en je scharen zijn weer zo scherp als nooit tevoren!