7 briljante middeltjes voor een sprankelend schone badkamer!

De badkamer schoonmaken is een van de minst leuke schoonmaakklussen in het huishouden. Het kost veel tijd en moeite en die putjes vol met haar, vieze douchegordijnen en vochtige plekken op de muur, kom ik liever niet aan. Maar het moet gebeuren! Dankzij deze 7 effectieve natuurlijke middeltjes wordt het een stuk minder erg.

Streepvrije spiegels.
Als je geen fan bent van dure middeltjes die ook nog eens strepen achter laten op spiegels en ramen, dan is dit een hele mooie oplossing. Je kunt een eigen glasreiniger maken. Hoe? Meng een beetje baking soda met waterstofperoxide in een spuitfles en spuit dit op de spiegel. Zorg wel dat je de spiegel afneemt met een spons. Je kunt ook scheerschuim gebruiken. Dit zorgt er weer voor dat spiegels niet beslaan na een hete douche.

badkamer schoonmaken middeltjes

Sprankelend badkuip.
Meng 125 ml natuurazijn, 250 ml ontsmettingsalcohol, ongeveer 60 gr baking soda en 1 liter warm water. Smeer dit in de badkuip, laat het 15 minuten intrekken en spoel het bad af. Je zult verbaasd staan hoe schoon het wordt.

badkamer schoonmaken

Schoon toilet.
Standaard mondwater werkt als een prima schoonmaakmiddel voor het toilet. Meng dit, of een beetje tandpasta, met water. Smeer het mengel in de toiletpot, laat het 30 minuten intrekken, ga met de toiletborstel de pot na en trek door.

badkamer schoonmaken

Spotvrije tegels.
Pak een aantal watjes, giet hier een flinke dosis gloor overheen en ga hier je tegels mee na. Je kunt ook mondwater en tandpasta gebruiken.

badkamer schoonmaken

Roest verwijderen.
Roest verwijderen lijkt lastig, maar dat valt best mee. Giet een beetje zout over de roestvlek, wrijf het goed in en knijp er wat citroensap over uit. De citroensap zorgt voor een reactie van de roest en het zout absorbeert het losgelaten roest.

badkamer schoonmaken

Stofvrij plafond.
Stof is een van de ergste dingen. Heb je net de hele badkamer schoon, zie je de eerste stofjes alweer liggen. Enorm frustrerend! Maar door een beetje azijn met warm water te mengen en hier het plafond in de badkamer mee schoon te maken, ben je hier snel van af. Zorg wel dat je (veiligheids)bril op hebt, want je wilt geen azijn in je ogen krijgen.

badkamer schoonmaken

Schone douchegordijnen.
Mix 500 ml gloor met twee eetlepels afwasmiddel in een spuitfles, spuit het mengsels over het gordijn, laat het een paar minuten intrekken en spoel de gordijnen af. Nu hoef je geen nieuwe aan te schaffen.

badkamer schoonmaken

Handig vind je niet? Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest!