Stop met het weggooien van bananenschillen! Hier zijn 7 effectieve manieren om ze in de tuin te gebruiken.

- Advertentie -

Eet jij veel bananen? Dan heb je in de loop der tijd al heel veel bananenschillen weggegooid en dat is eigenlijk best zonde, want al die schillen hadden goed van pas gekomen in de tuin. Ik heb 7 manieren gevonden om die nutteloze schillen nuttig te maken.

1. Maak er bananenschilthee van.
Nee jij hoeft de schillen niet op te drinken, maar de tuin wel. Stop ze in een glazen pot met water en laat dit zo twee dagen staan. Als het goed ingetrokken is, kun je het over de planten gieten. De voedingstoffen van deze vloeistof versterken de planten of geven het de boost die de plant nodig heeft.

2. Plant stukjes schil direct in de tuin.
Gebruik verse bananenschillen en knip of snij ze in stukjes van ongeveer 1 cm breed. Plant dit voordat je nieuwe planten gaat planten of net onder de oppervlakte.

- Advertentie -

Door de schil te snijden begint het afbreekproces en komen de voedingstoffen sneller in de grond terecht.

3. Gooi bananenschillen bij de composthoop.
Veel mensen vinden eten weggooien zonde, maar door een composthoop te beginnen, kan je het eten ‘hergebruiken’ in de tuin. Ook bananenschillen zijn geschikt voor de composthoop. Sterker nog, ze zorgen voor extra voedingstoffen en mineralen in de hoop en dus ook in de tuin.

4. Maak er een mest van.
Laat de bananenschillen drogen, maal ze en strooi deze voedzame poeder op de tuingrond voor het planten van nieuwe planten. Je kunt het ook op tuingrond strooien van planten die al een tijdje staan, deze planten krijgen door de mest een extra boost.

Tip! Wil je weten hoe je bananen langer vers houdt? Je lees het hier!

5. Plant de volledige schil in de grond.
Dit is de meest logische optie en het werkt ook nog eens heel goed als je planten gaat kweken vanaf het zaadje. Graaf een gat in de tuin van minimaal 10 cm diep, leg de schil daar plat in, schep een beetje aarde terug, plant een aantal zaadjes en doe de rest van de aarde terug.

6. Gebruik het als vloeibare kunstmest.
Maak een bananenschillenthee (zie nummer 1) en meng dit met gemalen eierschalen en Epsom zout. Eierschalen geven planten een extra calcium boost en Epsom zout zorgt voor de nodige magnesium. Spuit de vloeistof in de tuin of op kamerplanten en ze zijn weer helemaal blij. Dit perfecte mengsel is precies wat jouw tuin nodig heeft!

7. Insectenval.
Wil je insecten uit de tuin houden? Leg dan een bananenschil in een bak met appelciderazijn. Zorg dat aan de bovenkant van de bak gaten zitten waar de beestjes doorheen kunnen klimmen. De geur is aantrekkelijk voor insecten, ze zullen in de bak klimmer, maar er niet meer uitkomen.

Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest.

- Advertentie -
- Advertentie -