Door een beetje azijn te gebruiken houdt je je aardbeien langer vers.

- Advertentie -

Velen van ons slaan een voorraad verse groente en fruit in tijdens een trip naar de supermarkt. Vooral in de zomerperiode! Met name Aardbeien zijn zeer populair tijdens hete dagen. Aardbeien zijn namelijk verfrissend en zitten vol met vitamines en mineralen die goed zijn voor onze gezondheid.

Aardbeien zitten vol met antioxidanten, vitamine C, Foliumzuur, kalium, mangaan, vezels en magnesium.

Er wordt zelfs gezegd dat aardbeien een positieve stimulerende werking hebben op het gezichtsvermogen, de hersenfunctionaliteit, hoge bloeddruk, Artritis, jicht en diverse hart- en vaatziekten. Aardbeien schijnen het immuunsysteem een boost te geven en het verouderingsproces te vertragen, er wordt zelfs beweerd dat het sommige gevallen van kanker kan voorkomen.

- Advertentie -

Het is alleen zonde dat we al ons geld uitgeven aan aardbeien die we na een paar dagen in de koelkast al zacht en beschimmeld aantreffen.

Het is jammer en een enorme verspilling.

Gelukkig heeft Hip2Save een briljante manier gevonden waarmee je aardbeien langer in de koelkast kan bewaren en waardoor ze langer vers blijven. Deze tip zal de versheid van de aardbei verlengen met dagen, of misschien zelfs weken nadat je ze hebt gekocht in de supermarkt.

Wat je nodig hebt:

– Witte azijn
– Water
– Grote kom
– Een vergiet

Beschrijving:

Stap 1) Doe een half glas witte azijn samen met 2 halve glazen water in een grote kom.

Stap 2) Doe de aardbeien in de kom en laat ze een paar minuten weken. Het azijn zorgt ervoor dat alle schimmelsporen zullen verdwijnen van de aardbei. Deze schimmelsporen zorgen ervoor dat je aardbeien sneller zacht worden en gaan schimmelen.

Wanneer je de aardbeien een paar minuten in de kom hebt laten weken zul je waarschijnlijk versteld staan van de kleur van het water. Deze is verkleurd door alle schimmelsporen die van de aardbeien zijn losgekomen.

Stap 3) Haal de aardbeien uit de kom, leg een keukenpapiertje in het vergiet en laat ze hierin grondig drogen.

Stap 4) Leg een schoon keukenpapiertje in de koelkast en leg vervolgens de aardbeien hier op.

Geen zorgen! Je aardbeien zullen niet naar azijn smaken nadat je deze methode hebt gebruikt.

Hier zijn nog een paar andere tips die je helpen om je aardbeien langer vers te houden:

The Kitchn zegt dat je de groene steeltjes aan de aardbei moet laten zitten tot het moment dat je ze gaat eten. Dit zal de houdbaarheid verlengen.

– Wanneer je een zachte beschimmelde aardbei ontdekt in het bakje, zorg er dan voor dat je deze onmiddellijk uit het bakje haalt. Hiermee voorkom je dat de schimmel zich gaat verspreiden over de andere aardbeien.

Geniet van je lekkere, langere houdbare aardbeien!
En deel deze tip vooral met je vrienden en familie.

- Advertentie -
- Advertentie -

Leave a Reply