ICT’ers bouwen huis voor een bijzonder doel!

Een Chinese man, die zich zorgen maakte over het welzijn van zwerfkatten in zijn geboortestad Beijing, heeft onlangs ’s werelds eerste door AI aangedreven kattenverblijf gebouwd. Wan Xi is een computeringenieur die altijd een toegewijde dierenliefhebber was. Hij zou de zwerfkatten voeden en ze voorzien van vers water. Tijdens deze ijskoude winter ging hij een stap verder en nu kunnen de verdwaalde kittens van Beijing een veilige, warme en ongelooflijk koel uitziende schuilplaats hebben.

Hij kwam er toen achter dat veel zwerfkatten niet meer dan twee jaar oud zijn door gebrek aan medisch toezicht, omdat veel van hen veel voorkomende ziektes hebben die niet worden behandeld. Uit de verzamelde gegevens bleek dat slechts vier van de tien zwerfdieren een koude winter overleven. Naar schatting leven ongeveer 40.000 dakloze katten op straat in China. Na deze informatie, besloot Wan, een bezorgde kattenliefhebber, dat het tijd was om actie te ondernemen en de harige vriendjes te helpen.

Het project werd snel groter en Wan kwam terecht bij het creëren van een hightech kattenhuis, die ook kan fungeren als tijdelijke veterinaire kliniek. Elke dag staat er vers water klaar en kattenbrokjes. De temperatuur in het huis is ingesteld op 27 ° C (80 ° F) en de deuren staan alleen open voor katten die worden herkend door de gezichtsherkenning. De slimme camera’s kunnen zelfs mogelijke gezondheidsproblemen detecteren en aanwijzen.

Het lijkt erop dat het ingenieus ontworpen toevluchtsoord alles heeft wat de katten die op straat leven nodig hebben. Het belangrijkste is dat ze een plek hebben om koude nachten door te brengen en een team van geweldige mensen die zo vriendelijk zijn om hun eigen tijd te investeren in het helpen van de pluizige beestjes.