Zat van je oude keuken? Zo geef je het een makeover met weinig geld!

Niet iedereen heeft het geld om duizenden euro’s te besteden aan een verbouwing, maar gelukkig betekent dat niet dat ze geen mooie nieuwe slaapkamer of keuken kunnen hebben. Sterker nog, steeds meer doe-het-zelf-bloggers en YouTubers delen manieren om zo weinig mogelijk te spenderen terwijl ze hun huizen renoveren.

Ashley Green, een moeder en kleuterlerares met een passie voor groen leven, heeft een video die laat zien hoe ze haar keuken verbouwd heeft voor slechts €84.

Als je ooit een aflevering van House Hunters of Fixer Upper hebt bekeken, weet je dat de meeste mensen de keuken als eerste willen aanpakken. Of de kasten of aanrechtbladen nu verouderd zijn, in een oude keuken is er altijd iets te herstellen of opvrolijken.

In Ashleys geval was ze in staat om haar hele keuken met een beetje verf een gloednieuwe look te geven. Ze deed dit om geld te besparen, maar ook om milieuvriendelijk te zijn.

Ze hield haar verbouwingen milievriendelijk omdat ze haar kasten niet naar een stortplaats hoefde te voeren en dus gas en energie bespaarde door geen nieuwe kasten aan te schaffen en te installeren.

Om dit project onder de €84 te houden, kocht ze een een Rus-Oleumkit om haar kasten opnieuw te schilderen. De website van Rust-Oleum zegt dat de kit “een gemakkelijke manier is om het uiterlijk van uw oude en verouderde kasten te transformeren. Geen strippen, geen schuren, geen grondverf. In slechts een paar eenvoudige stappen kan iedereen snel en eenvoudig zijn verouderde keuken en badkamer met prachtige, duurzame en professionele resultaten renoveren.”

De kit wordt geleverd met een DVD-instructievideo, houtreiniger, verfroerders, applicators, een schuimroller, toplaag, twee blikken bindingslaag, en twee blikken vernisafwerking. Ashley gebruikte de Espressokleur voor haar project en gebruikte de vernis eigenlijk niet.

Ze had nog een paar andere benodigdheden nodig om het project af te werken. Ze kocht 5 cm schuimborstels, 8 cm schuimborstels, rubberen handschoenen, Rust-Oleum metallic spray, lak voor haar scharnieren, schilderstape, schuurmachine, 5 cm synthetische schuine borstels, sponzen, een boor om de kasten te verwijderen en een doek om de kasten op te zetten.

Voordat ze aan het schuren of schilderen ging, waste Ashley haar kasten af. Het lijkt misschien vreemd om houten kasten te wassen met zeep en water, maar zoals Ashley uitlegt, is dit perfect zinvol!

In haar video kan je precies zien hoe ze de kasten uit elkaar haalt, schoonmaakt en vervolgens aan het werk gaat. Ze moest de kasten afbreken om de oude glans weg te krijgen voordat ze er een nieuwe verflaag op kon aanbrengen. Ze suggereert om handschoenen te dragen terwijl je dat doet!

“Je gaat met de nerf van het hout mee met de schrobdoekjes die in het pakket zitten. Je wil er zeker van zijn dat je in alle kleine hoekjes en spleten van je kasten komt. Vergeet de zijkanten niet.”

Ashley werkt de nacht door in delen van haar video om de bindingslaag op haar kasten aan te brengen. Na al dat harde werk is het ongelooflijk om het eindproduct in haar keuken te zien.