Duikers vinden mysterieus object op de bodem van een meer

In 2017 kwam een team van Canadese onderzoekers bij elkaar. Hun doel? Alle waardevolle en mysterieuze spullen opduiken die op de bodem van het Ontariomeer liggen. En het heeft zijn vruchten afgeworpen! In de loop der jaren hebben ze veel waardevolle spullen gevonden, waaronder verschillende scheepswrakken. Maar het grote mysterieuze object van de legendes hadden ze nog niet gevonden. Het team besloot contact op te nemen met de lokale bevolking, om te vragen wat zij zich nog konden herinneren. Aangezien het zich afspeelde in 1950, was het voor sommige bewoners erg moeilijk om belangrijke details terug te halen. Het team moest moeite doen om feit te scheiden van fictie maar uiteindelijk vonden ze iemand met betrouwbare informatie…

Inwoner Jack Hurst zag toentertijd het object in het water vallen. Volgens hem lag de landingsplaats van het vreemde object ergens rond Point Petre. Point Petre is een prachtige locatie waar elk jaar veel toeristen op af komen. Vooral natuurliefhebbers zijn dol op deze plek, dankzij de overvloed aan planten en dieren. Elk weekend zie je kampeerders tenten opzetten onder de ongelooflijke rotsformaties, aan de voet van het kristalheldere water van het meer. Bijna elke zonnige dag zwemmen kinderen en gezinnen in het meer. Zou het echt mogelijk kunnen zijn dat het mysterieuze object de hele tijd onder hun voeten lag?

Tegenwoordig wordt de technologie steeds beter en kleiner, en dan hebben we het over onderzeeërtechnologie! ThunderFish, de mini-onderzeeër in de bovenstaande foto, is zo klein dat het team de onderzeeër volledig op afstand kan besturen. Eenmaal in het water, maakt een sonarapparaat afbeeldingen met een hoge resolutie. Deze grote, hoogwaardige afbeeldingen brengen de bodem van het meer in kaart en laten het team zien wat er in de diepte ligt. Je raadt nooit wat ze dankzij deze apparatuur hebben gevonden! Je ziet het op de volgende bladzijde.