Duikers vinden mysterieus object op de bodem van een meer

Het team besloot de onderzeeër los te laten rond Point Petre. Elke dag trokken ze tevergeefs over de bodem van het meer, maar op dag 12 gebeurde er iets bijzonders. De mini onderzeeër had iets opgepikt! Hoewel ze nog niet wisten wat het was, waren ze super enthousiast omdat ze eindelijk iets hadden gevonden! Terwijl het team de foto’s begon te inspecteren die de onderzeeër terugstuurde, begon het gevoel van opwinding te groeien. Uit alles wat de onderzeeër had gefotografeerd, leek erop te wijzen dat het project iets had gevonden dat het onderzoeken waard was. Toch bleven er veel obstakels over. De grootste van allemaal: het object opduiken zonder het te beschadigen.

John Burzynski stuurde een duikteam naar beneden om het object verder te onderzoeken. Toen ze terugkwamen, kwamen ze met ongelooflijke verhalen over iets enorms wat op de bodem lag, bedekt met puin en mosselen. Wat zou het kunnen zijn? Wat het ook was, het zou nogal wat werk kosten om het op te duiken. John stuurde extra duikers naar beneden om de mosselen te verwijderen zodat ze het object konden identificeren. Bovendien vereiste de moeilijke taak getrainde duikers om uren op de bodem van het Ontariomeer te blijven. Erger nog, om op zo’n laag bodemniveau te werken, moesten ze speciale atmosferische pakken dragen.

In werkelijkheid hadden ze geen idee waar ze mee te maken hadden. Drie maanden gingen voorbij, toen vier en toen vijf. Toch konden ze dit project niet opgeven, vooral niet na alles wat ze tot nu toe hadden gedaan. Toen, na wat als een eeuwigheid voelde, kwam eindelijk de dag voor het team om het object uit de diepten van het Ontariomeer te halen … Benieuwd wat het was? Klik dan door naar de volgende bladzijde!