Duikers vinden mysterieus object op de bodem van een meer

Het opduiken van het object uit het meer duurde veel langer dan het team ooit had gedacht. Ze kregen de eerste sonarlezing van de mini- onderzeeër in 2017, in de hoop hun schat binnen een paar maanden te vinden. Uiteindelijk heeft het meer dan een jaar geduurd! Op een mooie zonnige dag was het dan eindelijk zover, het team keek gespannen toe hoe een kraan het object uit het water omhoog trok. Toen het boven water kwam werd eindelijk duidelijk waar het om ging..

Het team vond een vergeten overheidsrelikwie, een militair prototype dat verloren was gegaan in 1950. Als enige in zijn soort, was het ook behoorlijk wat geld waard! De Canadese regering wilde een destructieve straaljager ontwikkelen, een die beter was dan die van Amerika of Rusland. Tussen 1953 en 1957 slaagde Avro Canada erin om negen prototypes van de Avro Arrow te maken. Een van de meest opvallende kenmerken van deze straaljager was zijn dunne neus en grote, driehoekige vleugels. In die tijd waren deze deltavleugels een gloednieuwe technologie die het vliegtuig hielp cruisen met supersonische snelheden.

Na al die decennia was het gelukt om het object in één stuk weer boven water te krijgen! Nu konden ze het object van dichterbij bekijken en de identiteit ervan bevestigen. Hoewel de kansen klein waren, kon het toch om iets anders gaan. Als het mysterieuze object echt een Avro Arrow was, stond er al een geïnteresseerde op het item te wachten: het Royal Canadian Force Museum. Als het echt om de Avro Arrow ging, zou het team geschiedenis schrijven. Niet alleen dat, maar ze zouden waarschijnlijk allemaal behoorlijk veel geld ontvangen. Het belangrijkste is echter dat de lokale bevolking eindelijk het verlossende antwoord zou krijgen van wat er in het meer was neergestort. Lees op de volgende bladzijde de bevindingen!