3 eenvoudige elektriciteitsbesparende tips voor in huis!

Rekeningen, rekeningen en rekeningen. Het betalen van de rekeningen is waarschijnlijk het minst leuke aan het hebben van een koopwoning. We vrezen allemaal de maandelijkse herinnering dat ons hard verdiende geld net zo snel verdwijnt als het ons toekwam, en het is een last waar we nooit vanaf zullen komen. Maar ik heb onderzoek gedaan en er blijken dus eenvoudige manieren te zijn om minder hoge energierekeningen te krijgen. En wees gerust, je hoeft echt niet gelijk over te stappen naar nieuwe energieleveranciers! Want laten we eerlijk zijn, overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij is altijd zo’n gedoe. Dus wil je op een makkelijke manier je rekening naar beneden halen en geld overhouden? Je leest de 3 energiebesparende tips op de volgende pagina!

Afhankelijk van waar je woont, zal je waarschijnlijk je airconditioner of verwarming gebruiken om een comfortabele leefomgeving te creëren. Deze tips helpen je bij je gas- en elektriciteitskosten.

1. Houd de ventilatieopeningen open en schoon
Wist je dat er waarschijnlijk in je huis een volledig luchtstromingssysteem zit waar je niks van af weet? Breng een klusjesman om ervoor te zorgen dat al je ventilatieopeningen open en schoon zijn zodat de warmte makkelijk door het hele huis kan stromen.

2. Zorg ervoor dat je huis voldoende luchtstroom krijgt
Dit betekent in feite – zorg ervoor dat niets uw airconditioner of verwarming blokkeert. Als je bijvoorbeeld een grote bank, boekenkast of plank in de weg van de luchtstroming plaatst, wordt een gedeelte van de ruimte niet gekoeld of verwarmt. Zorg ervoor dat je de warmte en lucht efficiënt kunt gebruiken zonder enige blokkering.

Kleding wassen is een vervelende klus maar blijkbaar kun je het een beetje leuker maken door er geld op te besparen! Hoe? Dat lees je hieronder!

1. Verlaag het verwarmingsniveau
LG Electronics heeft onlangs een verklaring vrijgegeven dat warmte 90% van het energieverbruik in wasmachines vertegenwoordigt. Was je kleren in kouder water om de kosten aanzienlijk te verminderen. Wist je trouwens al dat LG een nieuwe wasmachine heeft ontwikkelt (LG Twinwash) waarbij je twee wasjes tegelijkertijd kan draaien op veel minder energie dan voorheen? Bekijk de video hieronder!

2. Overdrijf niet met de droger
Het drogen van kleding in de droger is erg gemakkelijk. Maar het grootste deel van de hitte wordt daar gebruikt – probeer een old school waslijn.

3.Doe je was ’s nachts
In pogingen om het energieverbruik tijdens piekuren te verminderen, zullen veel elektrische bedrijven ’s nachts kortingen bieden voor het gebruik van apparaten.

En als laatste, lampen! Vervang al je gloeilampen naar led verlichting. Deze lampen vreten van zichzelf al minder stroom. Dat is natuurlijk nog niet een reden om de verlichting de hele dag door aan te laten staan. Maar alle kleine beetjes helpen! Je zou eventueel een timer op de verlichting kunnen zetten zodat je zeker weet dat de lampen uit gaan. Ook kan je ervoor kiezen om dimbare led spots te kopen!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op Facebook met al je vrienden en familie!