10 extreme boomhutten die je in je achtertuin wilt!

Boomhutten heb je in vele soorten en maten, maar de boomhutten van dit artikel zal je niet snel tegenkomen in een normaal Nederlands bos! Bekijk de 10 bijzondere boomhutten op de volgende pagina’s.

1. De UFO
Ooit al astronaut willen worden zonder dat je de ruimte in hoeft? Dan moet je absoluut eens langsgaan in dit bijzondere ijzeren UFO tree hotel, gelegen in een dennenbos in het noorden van Zweden. De ruimte van 30 vierkante meter – met een aparte badkamer en woonruimte – is geschikt voor vijf personen.

2. Speelhuis
Deze boomhut is eigenlijk gemaakt als speelruimte voor kinderen, maar het ontwerp is beslist interessant voor volwassenen. Gebouwd door Robert Potokar en zijn bedrijf, in Ljubljana, Sloveniƫ. De muur heeft een structuur van plexiglas, wat niet alleen een opvallende visuele verklaring is, maar de inzittenden ook in staat stelt om de ultieme meeslepende ervaring met het buitenleven te hebben. Zo kan je goed om je heen kijken en dieren spotten die rondlopen in het bos.

3. Water huis
Andreas Wenning heeft met zijn bedrijf Baumraum hmeer dan 30 boomhutten gebouwd, waaronder deze toren met twee verdiepingen in Schonhagen, Duitsland. Hij bouwt de boomhutten in opdracht voor particuliere klanten en hotels in Europa en de Verenigde Staten. Deze boomhut staat trots in een vijver en de eerste verdieping is bereikbaar via een trap. Boomhutten zijn een ruimte voor romantiek, rust, concentratie en gemeenschappelijke ruimte met vrienden en familie.

4. Kasteel huis
Het gebouw is gebouwd door het Britse bedrijf Blue Forest en bestaat uit twee torens: een grotere lodge voor volwassenen en een kleine lodge voor kinderen, verbonden door een touwbrug. Het volwassenen huis heeft een keuken (met wijn koelkast), een badkamer en de ruimte om een elegant etentje te houden. Het kinderhuis met drie torens bevat een verborgen luik naar een speelkamer met een plasma-tv en een zip-line kabel waarmee je door de bomen kan slingeren.