Familie vindt geheime deur in de tuin. Wat erin zit? Schokkend!

Het is de geheime droom van elke familie: een geheime deur vinden in je huis die je naar iets onbekends en spannends leidt (het liefst iets kostbaars). Stel je voor dat je familie een geheime deur in je huis of achtertuin vindt. Zou je het spannend vinden of zou je bang zijn? Misschien vind je iets engs, zoals een skelet, of misschien iets spannends – zoals een verborgen schat! Na de Tweede Wereldoorlog, maakten alle Amerikanen zich klaar voor een mogelijke nucleaire oorlog.

garden-extension

Veel schoolmateriaal was door de administraties Truman en Eisenhower naar buiten gebracht. Hierin werden burgers gewaarschuwd over de dreiging van een mogelijke atoombom. Dit is omdat ze wilden dat de inwoners van de VS op het ergste voorbereid zouden zijn. Vanwege deze voorzorgsmaatregelen werden er nucleaire schuilkelders gebouwd om families te beschermen in het geval dat de nucleaire oorlog uit zou breken. De in Wisconsin gevestigde familie Zwick was een van deze families die een soortgelijke schuilkelder had uit die periode in hun eigen achtertuin. De Zwicks waren er helemaal van op de hoogte dat ze een schuilkelder hadden uit de tijd van de Koude Oorlog, ergens onder alle overgroeide planten helemaal achter in de tuin. Toch ze waren ze er altijd lui over geweest en hadden ze het nog nooit eerder geopend.

garden-design

Gedurende 10 jaar was het onaangeroerd gebleven – tot de dag dat ze besloten dat ze niet langer konden wachten. Je zou kunnen zeggen dat het wachten wel lang genoeg had geduurd! Het was tijdens deze periode dat ze een deur openden die naar hun 2 bij 3 meter lange bunker leidde. Daar vonden ze, drijvend in 1,5 meter water, iets wat ze nooit hadden verwacht! Wil je ontdekken wat de verrassende inhoud van het gevonden voorwerp was, dat tientallen jaren in de schuilkelder verborgen was gebleven? Blijf lezen om het te ontdekken.