6 handige manieren om binnen en buitenshuis van fruitvliegen af te komen.

Heb je heerlijke aardbeien gekocht om van te genieten, zet je ze in de fruitmand om de volgende ochtend bij je ontbijt nuttigen, zitten er van die vreselijke fruitvliegjes bovenop. Ik vind dit dus enorm irritant! Jij ook? Ik heb 6 eenvoudige manieren gevonden om van deze vreselijke beestjes af te komen.

1. Ongefilterde appelcider azijn.
Fruitvliegjes kunnen azijn niet weerstaan! Haal de dop van de fles, bedek de opening met plastic en zet het vast met een elastiekje. De fles hoeft overigens niet helemaal vol te zitten, met een klein beetje appelcider azijn kom je al een heel eind. Prik een gat in de opening zodat de fruitvliegjes daar doorheen kruipen en eenmaal in de fles kunnen ze er niet meer uit. Het is niet de mooiste oplossing, maar wel heel effectief.

azijn fles

2. Azijn en afwasmiddel.
Als de eerste oplossing niet helemaal werkt, probeer dan het volgende: voeg 3 druppels afwasmiddel toe en de fruitvliegjes zullen het gegarandeerd niet overleven. Afwasmiddel zorgt er namelijk voor dat de oppervlaktespanning van de azijn verdwijnt en de vliegjes verdrinken.

Klik snel door naar de volgende bladzijde!