Kleine mysterieuze gaatjes in je kleding? Dit kan wel eens de oorzaak zijn!

Iedereen kent ze wel, die mysterieuze kleine gaatjes die opeens in je shirt zitten. Maar hoe komen ze daar? Hier hebben wij het antwoord op gevonden, maar je zult er waarschijnlijk niet zo blij van worden. De gaatjes worden namelijk veroorzaakt door beestjes, ja je leest het goed. Vaak zijn het motten die zich in jouw kast hebben genesteld, maar ook zilvervisjes kunnen kleding verpesten.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat je gewoon ergens bent blijven haken met je shirt, of dat de gaatjes veroorzaakt worden door een riem. Maar om te checken of je motten in huis hebt, hebben we deze checklist:

1. Gaten in je kleding op vreemde plekken. Indien je één gaatje hebt gespot, controleer dan de rest van je kleding.
2. Je kleding ruikt muf of zit onder het stof.
3. Er zitten webben in de hoeken van je kledingkast.

Gelukkig zijn er manieren om van de motten af te komen, want het is ontzettend zonde van je mooie kleding! Wil je weten hoe je motten tegengaat?
Dus je hebt motten? Vervelend! Maar de onderstaande stappen gaan jou helpen deze ongenodigde gasten weg te jagen!

1. Maak je kast schoon.
Allereerst moet je de hele kast leegmaken en alle planken goed stofzuigen. Hierna ga je het schoonmaken met schoonmaakazijn of een ander schoonmaakmiddel.

2. Kleding wassen
Voordat je de kleding weer terug stopt in de kast, moet je het allemaal wassen. Dit is niet het leukste klusje, maar het kan zijn dat er motten eitjes in de kleding zitten. Was de kleding dus goed voordat je het terug stopt!

3. Zet motten vallen in je kast.
Deze vallen kan je HIER kopen bij Bol.com (dan heb je ze de volgende dag al in huis!). Deze vallen hang je in je kast. De motten komen op de geur af en blijven vervolgens aan het kartonnetje plakken.

Je kan er ook voor kiezen om motballen in je kast te leggen. Deze kan je kopen bij de Hema of de Kruidvat. Deze bollen ruiken naar hout, hier houdt een mot niet van waardoor hij weg zal gaan. Het voordeel is dat wij mensen de geur vaak wel prettig vinden en je kleding dus alleen maar lekkerder gaat ruiken!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op Facebook met al je vrienden en familie!