Vrouw bedenkt geniaal plan met plastic flessen, het eindresultaat is geweldig!

Sta jij ook wel eens bij de flessenautomaat met een fles waar blijkbaar toch geen statiegeld op zit? Dan hebben wij nu een mooie oplossing voor al deze flessen! Weggooien is natuurlijk ook een optie, maar als je van knutselen en tuinieren houdt dan is deze optie vele malen leuker! Om te beginnen heb je nodig: ongeveer 5 plastic flessen, (ijzer)draad, een benzinestift, potgrond en een schaar.

Om te beginnen teken je op elke fles een rechthoekig vlak. Dit vlak ga je vervolgens met een mes uitsnijden of met een schaar uitknippen. Zodra alle flessen uitgesneden zijn, moet je ze met het (ijzer)draad aan elkaar vastmaken. Doe dit aan de voor en achterkant van de fles. Je kan het draad om de hals van de fles binden en aan de onderkant van de fles kan je een gaatje prikken om het touw doorheen te doen.

Nu is het tijd om de flessen te gaan vullen met potgrond! Vul je flessen niet helemaal tot het randje, want er moeten nog plantjes bij. Kan je al raden wat het wordt? Juist! We maken een verticale tuin.

Nu de flessen gevuld zijn met potgrond kan je de plantjes toevoegen. Je kan ervoor kiezen om bloemetjes te nemen of creƫer een verticale moestuin door bijvoorbeeld komkommer- en tomatenplantjes erin te doen.


Vervolgens hang je de flessen op een mooie lichte plek in huis! Staat het niet super leuk? Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op Facebook met al je vrienden en familie!