Gooi je bananenschillen niet weg! Dit is waarom..

We weten allemaal dat bananen erg gezond en lekker zijn: bananen zijn namelijk rijk aan vezels en ze bevatten veel antioxidanten en voedingsstoffen, ze passen goed in elk dieet. Ook ondersteunen bananen de gezondheid van het hart en de nieren. Maar heb je er ooit aan gedacht om de bananenschil te bewaren en te gebruiken? Waarschijnlijk niet. Verrassend genoeg zijn er veel verschillende toepassingen wat je met de schil van een banaan kan doen. Wij hebben de verrassende tips voor je op een rij gezet!

1. Geneest puistjes en vlekken in het gezicht
Ben je op zoek naar een natuurlijke oplossing om puistjes weg te krijgen? We hebben goed nieuws, de bananenschil is je grootste vriend. Masseer elke avond een paar minuten bananenschillen op het probleemgebied. De bananenschil absorbeert namelijk het vuil van de huid en verspreidt antioxidanten. Na een week zou je een duidelijk verschil moeten zien. Deze methode werkt trouwens ook voor littekens. Masseer de bananenschil op het littekenweefsel en laat dit een nacht intrekken. Na enige tijd wordt het litteken minder zichtbaar.

2. Verhelpt wallen en vermoeide ogen
Had je een feestje gisteravond? Of bereid je je voor op een date en wil je er fris en opgewekt uitzien zonder opvallende do`nkere wallen onder je ogen? Plaats dan een klein deel van de bananenschil onder je ogen of maak er een gezichtsmasker van door het te mengen met een eierdooier. Breng dit mengsel aan op het gezicht en laat het 5 minuten zitten, spoel het hierna goed af. Wist je dat je een bananenschil ook kan gebruiken om je tanden te bleken? Je leest het op de volgende pagina!