Gooi je bananenschillen niet weg! Dit is waarom..

3. Het helpt je tanden witter worden
We hebben een supereenvoudige methode voor mooie glanzende en wittere tanden: Stap 1: was en spoel je tanden goed. Stap 2: Schil een banaan en wrijf de binnenkant van de schil 2-3 minuten op je tanden. Stap 3: Spoel je tanden opnieuw. Stap 4: Herhaal dit dagelijks totdat je de gewenste witheid en helderheid hebt bereik

4. Het helpt wratten te verwijderen
Vanwege de pH-balans en ontstekingsremmende ingrediƫnten kan de bananenschil helpen bij het verwijderen van wratten en het voorkomen van nieuwe. Leg een klein stukje schil op de wrat, bevestig het met een pleister en laat het een hele nacht intrekken. Mocht dit niet helpen, dan is een bezoek aan de huisarts altijd de beste oplossing!

5. Het beschermt je planten
Je wilt je planten en de bodem niet vergiftigen met sterke chemicaliƫn, maar je wil ze wel beschermen tegen insecten en ongedierte? Snijd de bananenschil in stukjes en begraaf deze in de grond rond de wortels van de plant. Dit helpt bepaalde insecten en ongedierte weg te houden.

6. Maak er sap van
Smoothie met banaan is iets wat iedereen wel kent. Maar sap van bananenschillen? Dat is iets nieuws! Het is een eenvoudig en voedzaam drankje vol vitamines en mineralen: voeg de schillen gedurende 15 minuten toe aan een pot kokend water om de sappen te extraheren. Verwijder vervolgens de stukken schil en wacht tot het sap is afgekoeld. Je kunt het drinken zoals het is of het sap toevoegen smoothies om ze een boost te geven. Wist je dan je bananenschillen ook als schoenpoets kan gebruiken? Je leest het op de volgende bladzijde!