Hier moet je rekening mee houden bij het versieren van een kerstboom!

Het geheim voor het versieren van een mooie kerstboom is simpel: doe het in laagjes. Deze instructies zorgen voor extra kerstboomdecoratietips. Tijdens het kerstseizoen is het heerlijk om huizen met majestueuze bomen in het raam van de woonkamer te passeren, versierd met lichtjes, kransen en ornamenten.

Het versieren van een kerstboom is een aloude traditie voor veel families, hoewel het eigenlijk pas aan het eind van de 19e eeuw in Amerika populair werd. Vroege decoraties waren meestal zelfgemaakte ornamenten en felgekleurde popcornslingers, maar de hedendaagse decoraties kunnen vanalles omvatten, van souvenirornamenten tot vinylplaten en – natuurlijk – veel fonkelende lichtjes.

Niet zeker hoe u wilt versieren? Volg onze drie eenvoudige stappen voor het versieren van een kerstboom.

Stap 1: Hang de kerstboomlichtjes.

De eerste stap in het decoreren van een kerstboom is het toevoegen van de lichtjes. Boomlichtjes zitten meestal op groene of witte draden; kies de kleur die bij uw boom past, zodat de draad verborgen blijft. Het verlichten van je kerstboom van binnenuit geeft hem de meest dynamische uitstraling. Begin aan de basis van de stam en werk omhoog, wikkel lichtjes rond elke belangrijke tak en ga zo van de stam naar de top en terug. Hier zijn vier populaire soorten lichten om uit te kiezen bij het versieren van een kerstboom.

– Traditionele gloeilampjes: Deze kerstboomlichtjes, die in verschillende maten en kleuren worden geleverd, zijn de meest populaire soort verlichting. Ze warmen de takken van een echte boom op, waardoor de geur van dennenhout in de kamer vrijkomt.

– LED-lampjes: Deze kerstboomlichtjes zijn nieuwer dan de traditionele gloeilampen en produceren geen warmte. Ze zijn meestal duurder, maar ze zijn vuurvast, brandwerend en volledig veilig om een kerstboom mee te versieren.

– Globe-lichtjes: Deze kerstboomlichtjes zijn rond en zijn er in vele formaten. Ze zien eruit als ballen van kleur op de boom, en terwijl ze een zachtere gloed hebben dan minilichtjes, bedekt het licht dat ze produceren een groter oppervlak van de boom.

– Bubbellichtjes: Deze retroverlichting staat rechtop op de takken van je kerstboom. Wanneer de vloeistofslang bovenop het lichtje opwarmt, zweven er in de buis luchtbellen op en neer, zodat de lichtjes lijken op lavalampen.

Experimenteer met verschillende soorten verlichting tot u er één vindt die u bevalt — het is OK om lichtjes te mixen! Zo kan bijvoorbeeld een achtergrond van wit of helder licht worden geaccentueerd met strengen gekleurde lichtjes die de buitenste delen van de boom omhullen.
Klik op de volgende bladzijde voor tip 2!