Hier moet je rekening mee houden bij het versieren van een kerstboom!

Stap 2: Voeg kerstslingers toe.

Er zijn geen strenge regels voor het versieren van een kerstboom als het gaat om slingers. Om te voorkomen dat takken uitpuilen tussen strak getrokken slingers, begin je best aan de top van de boom, en vergroot je langzaam de lengte van de slinger tussen elke golf terwijl je je weg door de takken baant. Plan om ongeveer twee slingers te gebruiken voor elke verticale dertig centimeter van de boom.

Zodat de boom er niet te druk uitziet, kun je je kerstboom versieren met een verscheidenheid aan slingers van eenvoudig tot fantasierijk. Dunne kralenslingers zien er het beste uit van tak tot tak; slingers van dikker papier, lint of folie zien er het beste uit losjes om de hele boom heen.

Stap 3: Hang kerstversieringen.

De volgende stap in het versieren van een kerstboom is het ophangen van je kerstversieringen. Plaats je favorieten eerst zodat ze goed zichtbaar zijn. Hang vervolgens je grotere ornamenten op, zodat ze gelijkmatig rond de boom hangen. Vul de ruimte tussen die ornamenten op met middelgrote en kleine versieringen. Hang wat ornamenten dichter bij de stam om diepte te creƫren. Werk de boom af door toevoeging van speciale versieringen, zoals clip-on ornamenten of ijspegels.