Dit huis is maar 14m² groot, maar kijk eens naar het interieur!

Een belangrijk aspect van tiny huizen, is de gemoedsrust in een rustige atmosfeer – wat vooral belangrijk is voor schrijvers. Schrijvers trekken zich namelijk vaak terug tijdens een schrijfretraite om in alle rust hun boeken te schrijven.

tiny-huis-retraite

Op verzoek van de beroemde kinderboekenschrijfster Cornelia Funke creëerde New Frontier Tiny Homes de ‘Cornelia’ – die slechts 7 meter lang en 2,5 meter breed is. Funke’s tiny huis is een serene drie-in-een ruimte die kan worden gebruikt als een schrijfstudio, een gastenverblijf en een bibliotheek. De hoge plafonds van de Cornelia zorgen voor veel verticale ruimte, hier is ook optimaal gebruik van gemaakt.

tiny-house-schrijfretraite

Veel ramen zorgen voor natuurlijk licht en een prachtig uitzicht op het omliggende bos. Gerecycled stalhout bedekt de wanden en plafonds, waardoor het huis een uitnodigende sfeer krijgt. Daarnaast heeft de tiny huis ook een klein terras, waar je met een stoel kan gaan zitten om van de natuur te genieten. De ontwerpers hebben de lay-out van de kleine ruimte aangepast aan de behoeften van Cornelia Funke. Hoge houten boekenplanken omspannen de lengte van beide wanden om voldoende ruimte te bieden voor het opbergen van boeken en planten.

tiny-house-schrijfretraite
Door het toevoegen van minimalistische meubels blijft de ruimte vrij en niet te rommelig. Het bureau, dat zich onder een groot raam bevindt, kan worden neergeklapt als het niet wordt gebruikt. Benieuwd hoe ze een keuken hebben ingebouwd in dit kleine huisje? Aan het uiteinde van de woning bevindt zich een kleine keuken en de badkamer bevindt zich in een hoek van de woonruimte. Hoewel het niet groot is, heb je alles wat je nodig hebt. Het huisje is dus prima geschikt voor één persoon.

tiny-house-schrijfretraite

Het kingsize bed, is bereikbaar via een beweegbare ladder. Het efficiënte, moderne ontwerp en de natuurlijke omgeving bieden veel inspiratie voor de creatieve inwoner van het kleine huis.

tiny-house-writer-retraite