Dit huis is maar 14m² groot, maar kijk eens naar het interieur!

Een belangrijk aspect van tiny huizen, is de gemoedsrust in een rustige atmosfeer – wat vooral belangrijk is voor schrijvers. Schrijvers trekken zich namelijk vaak terug tijdens een schrijfretraite om in alle rust hun boeken te schrijven.

tiny-huis-retraite

Op verzoek van de beroemde kinderboekenschrijfster Cornelia Funke creëerde New Frontier Tiny Homes de ‘Cornelia’ – die slechts 7 meter lang en 2,5 meter breed is. Funke’s tiny huis is een serene drie-in-een ruimte die kan worden gebruikt als een schrijfstudio, een gastenverblijf en een bibliotheek. De hoge plafonds van de Cornelia zorgen voor veel verticale ruimte, hier is ook optimaal gebruik van gemaakt.

tiny-house-schrijfretraite

Veel ramen zorgen voor natuurlijk licht en een prachtig uitzicht op het omliggende bos. Gerecycled stalhout bedekt de wanden en plafonds, waardoor het huis een uitnodigende sfeer krijgt. Daarnaast heeft de tiny huis ook een klein terras, waar je met een stoel kan gaan zitten om van de natuur te genieten. Maar dit is nog niet alles, klik op NEXT voor meer foto’s!