Je geloof nooit wat je met drie stokken en een beetje cement kan doen! Dit is fantastisch!

In dit artikel laten we je zien hoe je van simpele materialen iets super leuks kan maken. Wie had gedacht dat je van drie takken, een emmer en een beetje cement een mooie kruk kan maken? De kruk is ingelegd met stenen en ander organische materiaal waardoor hij er in elke tuin natuurlijk uitziet. Het mooiste is echter dat iedereen deze kruk kan maken voor slechts 5 euro!

Zoek in de natuur om je heen naar lange, stevige stokken, deze dienen als poten. De stokken moeten minstens 16 centimeter lang zijn en minstens 4 cm dik zijn, hoe dikker, hoe beter. Je kunt ook gebruik maken van oude stoelpoten, bamboe of andere materialen. Wees creatief en denk na over wat al beschikbaar is voor in je huis. Zoek op dezelfde manier naar decoratieve items zoals schelpen, bladeren en stenen.

Spuit de emmer in met bakspray of olijfolie. Leg de decoratieve items in de emmer. Meng vervolgens het beton in een aparte emmer of badkuip. Laat het beton 10 minuten rusten tot het de textuur van koekjesdeeg heeft. Giet het beton over het decoratieve patroon en druk naar beneden terwijl je de emmer vult. Plaats vervolgens de poten in de emmer en laat het geheel 10 uur rusten!

Na tien uur is het tijd om het resultaat te bekijken. Draai eenvoudig de kruk om zodat de benen stevig op de grond. De emmer moet gemakkelijk van het betonmengsel afglijden. Reinig de bovenkant met een hamer om het extra beton weg te slaan en weg te beitelen, zodat het decoratieve patroon zichtbaar wordt. Als dat nodig is, knip je de poten bij om ze waterpas te maken of om de gewenste hoogte te bereiken.

Vond je dit een leuk artikel? Laat het ons weten en vergeet het vooral niet te delen met al je vrienden en familie op Facebook!