De 10 meest illegale en geheime plekken ter wereld!

Misschien denk je dat je alles al wel gezien hebt, maar het zal je verbazen hoeveel geheime en verboden plekken onze wereld heeft! Deze mysterieuze plekken hebben allemaal een bijzondere reden waarom toeristen hier niet mogen komen. Ze zijn soms te gevaarlijk, worden beschermd of zijn gewoon geheim. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan deze lijst met de 10 meest illegale en geheime plekken ter wereld!

1. Svalbard Global Seed Vault – Noorwegen
Hoog in de bergen in Spitsbergen (Noorwegen) ligt ’s werelds grootste ondergrondse magazijn met meer dan 980.000 verschillende zaden. Bijna elk land ter wereld heeft hier zaden liggen van de gewassen die oorspronkelijk in dit land groeien. Dit magazijn is speciaal ontworpen voor wanneer er een verwoestende, natuurlijke of door de mens veroorzaakte ramp plaatsvindt. Landen van over de hele wereld kunnen hier de zaden opvragen om hun landbouwproductie opnieuw op te starten. De enige mensen die toegang hebben tot deze zadenbank, zijn de medewerkers van de faciliteiten. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kan je online een virtuele tour doen.

2. Mount Weather Emergency Operations Center – Virginia
Mount Weather Emergency Operations Center is ontworpen als de veiligste plek op aarde waar belangrijke ambtenaren kunnen schuilen in geval van een nationale, of wereldwijde ramp. Het gigantische complex heeft alles wat je maar kan bedenken.

Van energiecentrales en ziekenhuizen, tot een politie- en brandweerafdeling. Ook is er gedacht aan genoeg recreatie om de tijd te doden wanneer men hierheen zou moeten. Tenzij je dus tot de meest elitaire mensen van de wereld hoort, zal je deze geheime plek nooit te zien krijgen.

3. Bhangarh Fort – India
Gelegen in India ligt het Bhangarh fort. Het is een 17-eeuws bouwwerk vol met mysterie, mythes en geruchten. De verhalen die rondgaan zijn dat men hier veel paranormale ontmoetingen, magie en dodelijke ongelukken ervaart. Vandaag de dag wordt Bhangarh Fort gezien als één van de meest spookachtige plekken in India.

De regering heeft daarom strenge regels opgelegd. Overdag zijn bezoekers welkom om het fort te bekijken, maar na zonsondergang is het ten strengste verboden om dit gebied te betreden. Mensen van de lokale bevolking zeggen dat toeristen die deze regels overtreden, nooit meer worden teruggezien. Ga door naar de volgende bladzijde!