Exterieur

De 10 meest illegale en geheime plekken ter wereld!

Misschien denk je dat je alles al wel gezien hebt, maar het zal je verbazen hoeveel geheime en verboden plekken onze wereld heeft! Deze mysterieuze plekken hebben allemaal een bijzondere reden waarom toeristen hier niet mogen komen. Ze zijn soms te gevaarlijk, worden beschermd of zijn gewoon geheim. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan deze lijst met de 10 meest illegale en geheime plekken ter wereld!

1. Svalbard Global Seed Vault – Noorwegen
Hoog in de bergen in Spitsbergen (Noorwegen) ligt ’s werelds grootste ondergrondse magazijn met meer dan 980.000 verschillende zaden. Bijna elk land ter wereld heeft hier zaden liggen van de gewassen die oorspronkelijk in dit land groeien. Dit magazijn is speciaal ontworpen voor wanneer er een verwoestende, natuurlijke of door de mens veroorzaakte ramp plaatsvindt.

Landen van over de hele wereld kunnen hier de zaden opvragen om hun landbouwproductie opnieuw op te starten. De enige mensen die toegang hebben tot deze zadenbank, zijn de medewerkers van de faciliteiten. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kan je online een virtuele tour doen. Wil je weten waarom de plek op de volgende bladzijde zo bijzonder is? Klik dan door naar de volgende pagina.