De 10 meest illegale en geheime plekken ter wereld!

4. Mezhgorye – Rusland
Mezhgorye is een mysterieuze, verboden stad gelegen in Rusland. Er wordt gezegd dat de bewoners van de stad werken aan een strikt geheim programma dat te maken heeft met de nabijgelegen Yamantaw-berg. Mogelijk gaat het hier om het facilitairen van nucleaire wapens, maar niemand weet dit zeker.

Er zijn al veel vragen gesteld aan de Russische regering over Mezhgorye. Deze gaf alleen geen duidelijke antwoorden. Het antwoord was variërend van een kolenmagazijn tot een opslagruimte voor voedsel of nationale schatten. Wat er precies in dit mysterieuze stadje gebeurt blijft dus erg onduidelijk voor de wereld. Eén ding is zeker: het is geen luxe vakantieoord.

5. Surtsey – IJsland
Het vulkanische eiland Surtsey, gelegen aan de zuidkust van IJsland, is een van de nieuwste verboden plekken ter wereld. Het eiland, in de Atlantische Oceaan, is onstaan na een grote vulkaanuitbarsting in de jaren 60. Slechts een paar wetenschappers hebben ooit toestemming gekregen om het eiland te bezoeken. Hierdoor is het waarschijnlijk een van ’s werelds meest ongerepte natuurlijke omgeving ter wereld.

6. Lascaux Caves – Frankrijk
In Lascaux (Frankrijk) vind je een grot met de beroemdste voorbeelden van paleolithische muurschilderingen ter wereld. Het kunstwerk, dat voornamelijk bestaat uit wilde dieren, is meer dan 17.500 jaar oud!

Jammer genoeg mogen toeristen deze grotten niet meer bezoeken in verband met de kwetsbaarheid van de muurschilderingen. Vroeger was het nog wel toegankelijk, maar door de koolstofdioxide, hitte en vochtigheid raakten de kunstwerken beschadigd. Lascaux Caves staan inmiddels op de lijst van UNESCO-werelderfgoed.


7. Ilha da Queimada Grande – Brazilië

Ilha da Queimada Grande is een eiland in Brazilië en wordt ook wel het slangen eiland genoemd. Op het eiland wonen dan ook geen mensen maar duizenden gouden lansdodende pitadders, één van de dodelijkste slangensoorten ter wereld.

De Braziliaanse regering heeft dan ook bezoekers verboden om het eiland te bezoeken met uitzondering van enkele wetenschappers.