6 interieuraccessoires die je gewoon in de wasmachine kunt stoppen!

Een schoon huis, wie houdt er niet van? Ik vind het heerlijk als het huis er schoon uitziet en heerlijk fris ruikt. Als ik dan door de kamer kijk, zie ik gelijk een altijd een aantal dingen die vies blijven. Bijvoorbeeld mijn hele leuke kussenslopen voor de kussen op de bank. Maar wist je dat je die gewoon in de wasmachine kunt stoppen? Benieuw naar welke accessoires nog meer? Lees dan snel verder.

1. Tapijt.
De meeste vloerkleden, inclusief deurmatten met rubber aan de achterkant, kunnen gewoon in de wasmachine. Als ze gemaakt zijn van katoen of synthetische stof, kun je ze gewoon met de handdoeken mee wassen of wassen in koud water. Let wel op dat je de vloerkleden met rubber aan de onderkant niet te veel wast. Ze kunnen namelijk scheuren.

wassen in de wasmachine

2. kussens en dekbedden.
Dat dekbedovertrekken gewassen moeten worden is algemeen bekend, maar wist je dat kussens en dekbedden ook in de was kunnen? Of je jouw dekbed thuis in de wasmachine kunt wassen, ligt aan de grootte van de wastrommel. Af en toe deze accessoires wassen is goed voor je gezondheid!

wassen in de wasmachine

3. Knuffelberen.
Net zoals kinderen hebben knuffelberen ook weleens een wasbeurt nodig. Stop ze in de wasmachine op een rustig wasprogramma et voilà. Je kunt ze eventueel ook nog in een waszak of kussensloop wassen, zodat ze niet beschadigen.

wassen in de wasmachine

4. Bankhoezen.
De meeste hoezen voor om de bank zijn krimpvrij, wat betekent dat je ze gewoon kunt wassen als je geknoeid hebt. Wees wel voorzichtig met de hoezen in de droger te stoppen. Het beste is om ze op te hangen.

wassen in de wasmachine

5. Douchegordijn.
Ook douchegordijnen worden behoorlijk vies. Nu kan je het gordijn verwisselen met een nieuwe of in een gloor/azijn bad leggen. Maar wist je dat de meeste douchegordijnen gewoon in de wasmachine kunnen? Scheelt veel tijd en geld!

wassen in de wasmachine

6. Plaids.
Heerlijk zo’n plaid op de bank, maar ook hier komen vlekken op. Maar gelukkig is dat geen probleem, want je stopt de deken gewoon in de wasmachine en klaar! Kun je weer heerlijk series of films kijken.

wassen in de wasmachine

Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest.