Jongen (12) bouwt eigen huisje in de achtertuin van ouders!

tiny-house-kid

Het is geen geheim dat het bouwen van een eigen huis een moeilijke taak is. Het kost veel geld, tijd en moeite. Dit verhaal zal je misschien inspireren: Luke Thill (12) was namelijk in staat om zijn eigen huisje te bouwen en gaf slechts $1500 (ongeveer 1200 euro) uit aan het hele project! Hij had geen zin om de hele zomer binnen computerspellen te spelen dus besloot hij iets anders te doen. Online had hij een YouTube video gezien van iemand anders die ook een Tiny House had gebouwd, dit inspireerde hem. Hij besloot om hetzelfde te proberen door een eigen huisje (in de achtertuin van zijn ouders) te bouwen!

Luke had voor zijn plan wel materialen nodig, deze materialen heeft hij gekocht van zijn eigen zakgeld die hij verdient heeft met het maaien van gras en het doen van klusjes in de buurt. In totaal heeft het huisje 1500 dollar gekost (ongeveer 1200 euro). dankzij zijn vader is het Luke gelukt om het huisje van 8 vierkante meter in anderhalf jaar te bouwen!

Als het gaat om financiering, kon Luke de kosten verlagen door zijn familieleden en kennissen om ongewenste objecten te vragen. Zijn grootmoeder gaf hem overgebleven houten gevelbekleding en een vriend van zijn oom schonk hem een voordeur! “Ik hield van het minimalisme,” zei Luke. Op de volgende bladzijde begint het er al steeds meer als een echt huisje uit te zien, bekijk het snel.