Kalkaanslag in de douche? Met deze tips ben je er zo vanaf!

Heb je thuis last van kalkaanslag in de douche? Nadat je deze tips hebt gelezen is dat verleden tijd en zal jouw douche weer stralen als nooit tevoren!

1. Azijn
Mensen zweren bij de simpele mix van opgewarmd azijn met afwasmiddel. Meng dit in een emmer en ga met een zachte spons de douche schoonmaken! Echter kan je dit niet toepassen wanneer je een stenen douche hebt, aangezien azijn en steen niet goed samen gaan. Wanneer je een stenen douche hebt kan je het beste een beetje afwasmiddel mengen met baking soda.

2. Multitask
Reinig de douchedeur als u klaar bent met de douchen. Het warme water heeft al het vuil in de douche al losgemaakt, zo hoef je je geen zorgen te maken dat je vies of nat wordt. Gebruik een spons- of schuimreinigingsblok en u hoeft niet meer te smeren met extra schoonmaakproducten of chemicaliën.

3. Citroen
Snijd een citroen door de helft en dip deze in baking soda. Wrijf vervolgens met de citroen over de plekken waar kalk zit. Door de hoge zuurgraad zal het kalk oplossen.

4. Tandenborstel
Gebruik een tandenborstel met azijn om kalk te verwijderen op smalle plekken waar je met een normale spons niet bij komt.

5. Afdrogen
Voorkomen is slimmer dan achteraf handelen! Ga dus na het douchen de boel afdrogen zodat natte druppels niet de kans krijgen om op te drogen (en kalk achter te laten!).

Bekijk hieronder de video waarin alle tips nog eens uitgelegd worden!