10 tropische kamerplanten voor in de badkamer. Nummer 5 is top!

Kan jouw badkamer wel wat kleur gebruiken? Zet dan een kamerplant in de badkamer. Nu denk je vast: daar is toch veel te weinig licht? Niet voor deze tropische planten. Zij houden namelijk van warme, vochtige en minder lichte plekken.

Een plant in de badkamer klinkt niet erg logisch, maar het is het beste wat je kunt doen. Zeker voor jouw gezondheid! Veel kamerplanten zuiveren de vochtige lucht en filteren de lucht van schadelijke stoffen. Nog een voordeel is dat deze planten jouw badkamer omtoveren tot een tropisch paradijs. En wie wil dat nou niet?

1. Vrouwentongen.
Sanseveria, ook wel bekend als vrouwentongen, is een van de makkelijkste planten om te onderhouden. Dit maakt het dan ook een perfecte keuze voor in de badkamer. De plant heeft weinig licht nodig en zuivert de lucht van schadelijke stoffen, zoals formaldehyde.

kamerplant in badkamer

2. Graslelie.
De Chlorophytum Comosum, of te wel spinnenplant of graslelie, presteert bij middelmatig licht het best. De plant zorgt er onder andere voor dat de lucht gezuiverd wordt van formaldehyde en koolmonoxide. Geef de plant 1 of 2 keer per week water en je wordt beloond met nieuwe plantjes die je weer op andere plekken in huis kunt hangen of aan vrienden kan geven.

kamerplant in badkamer

3. Bamboe.
Van deze plant wordt iedereen helemaal zen en het mooiste is dat deze plant zich heel goed kan aanpassen. Zet de plant in een bloempot met een paar centimeter kiezelstenen, vul de pot tot de helft met water et voila. Vergeet niet om af en toe nieuw water erbij te gieten.

kamerplant in badkamer

4. Kwartjesplant.
De Aspidistra was in het Victoriaanse tijdperk ontzettend populair. Ook nu wordt de plant met regelmaat gekocht, omdat het goed tegen verwaarlozing, te veel water en extreme temperaturen kan. Voor het beste resultaat kun je de grond het best helemaal laten opdrogen voordat je de kwartjesplant weer water geeft.

kamerplant in badkamer

5. Drakenplant.
De Dracaena heb je in verschillende soorten. De bladeren van de plant worden snel bruin op plekken waar een lage luchtvochtigheid is en de badkamer hoort daar dus niet bij, want hier is het bijna altijd vochtig. Wat betekent dat dit de ideale plek is voor de drakenplant. De plant op de foto is de Dracaena Marginata.

kamerplant in badkamer

6. Orchidee.
Dit zijn niet de eenvoudigste planten om te onderhouden, behalve als je ze in de juiste omgeving zet. Door de plant op de vensterbank in de badkamer te zetten, gaat de plant goed bloeien. Dit komt door het indirecte zonlicht en de hoge luchtvochtigheid in de kamer.

kamerplant in badkamer

7. Varen.
Varens groeien het best bij indirect zonlicht en hoge luchtvochtigheid, omdat de plant van origine in tropische klimaten groeit. Gelukkig kan de badkamer dit klimaat goed nabootsen, wat zorgt dat het dus een ideale plek maakt om een varen te plaatsen.

kamerplant in badkamer

8. Klimop.
Wist je dat een klimopplant binnen ook heel goed kan? Sterker nog, je kunt de plant beter binnen dan buiten hebben. Waarom? De klimop is heel goed voor je gezondheid en nachtrust. Hang de plant op in een hoek van het plafond bij het raam, zodat het zelf kan filteren hoeveel zonlicht het nodig heeft.

kamerplant in badkamer

9. Lepelplant.
Ook deze plant is ontzettend eenvoudig om te onderhouden en filtert de lucht van schadelijke stoffen. Wil je de witte bloemen in de plant? Zorg dat de lepelplant weinig zonlicht krijgt en een vochtige grond houdt.

kamerplant in badkamer

10. Aloë Vera.
Deze vetplant kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Het perfecte plekje voor de Aloë Vera in de badkamer is de vensterbank bij een raam met veel zonlicht. Zo krijg je niet alleen meer leven in de kamer, maar heb je ook nog een natuurlijke EHBO doos. Handig toch?

kamerplant in badkamer

Vergeet niet om het artikel te delen via Pinterest en Facebook.