Kerstman onthult: Zo blijft jouw kerstboom langer vers!

Houd je kerstboom groen en fris door deze basisstappen te volgen. Als je dit seizoen voor een echte kerstboom kiest, dan wil je natuurlijk niet dat hij in de eerste week al zijn Denen verliest. Lees daarom snel verder!

Selectie
Volgens Mark Derowitsch, een woordvoerder van de Arbor Day Foundation, is de beste manier om een mooiste kerstboom te krijgen, door hem zelf te hakken op een speciaal geselecteerde boomkwekerij. “Dat garandeert versheid, en door naar een lokale boomkwekerij te gaan, weet je dat het duurzaam zal zijn, dus bomen zullen worden herplant, en het zal een selectieve oogst zijn”, vertelde Derowitsch aan The Daily Green. Als je bij een lokale boerderij koopt, help je ook lokale banen en open ruimte te behouden en verlaag je de verzendkosten – om nog maar te zwijgen van de CO2-uitstoot van het vervoer over land.

Als je een voorgesneden boom koopt van een kwekerij of winkel vraag de verkoper dan hoe recent ze zijn geoogst en waar ze vandaan kwamen. Als je niet onder de indruk bent van de antwoorden, ga dan ergens anders winkelen. Inspecteer ze ook zelf door de naalden te voelen: ze moeten flexibel zijn, niet droog en broos. Hoe verser de boom, hoe langer hij mooi blijft in je woonkamer.

behandeling
Als je eenmaal je boom hebt, is het belangrijk om er meteen voor te zorgen. Tchukki Andersen, een stamburist voor de Tree Care Industry Association, stelt voor om de kerstboom in een plastic zeil te wikkelen wanneer je hem gaat vervoeren met de auto. Als je een voorgesneden boom hebt gekocht, is het belangrijk om een ​​snee in de stam te zagen. Want op deze manier kan de boom beter water opnemen.

watering
Breng de boom zo snel mogelijk in water. Plaats het in zijn standaard of plaats het in een emmer als u het niet meteen gaat bijsnijden. De stam van de kerstboom mag nooit uitdrogen anders zullen de naalden sneller vallen. (Een recente universitaire studie bevestigt zelfs dat water geven werkt). Als laatste redmiddel, als je boom uiteindelijk uitgedroogd raakt in zijn standaard, kun je proberen wat ondiepe gaten in de stam te boren en deze te vullen met water.

omgeving
Houd de boom uit de buurt van direct zonlicht, verwarmingstoestellen of ventilatoren, omdat deze het droogproces zullen versnellen. Andersen raadt aan om een ​​bevochtiger voor de kamer te gebruiken, die kan helpen de naalden langer vers te houden en het brandgevaar te verminderen.

Opruimen
Als je klaar bent met je boom voor het seizoen, gooi hem dan niet gewoon op de stoeprand, Recycleer het! De meeste steden hebben nu programma’s die kerstbomen verzamelen en ze in compost veranderen.