10x keukens om bij weg te dromen! Nummer 7 is schitterend!

De keuken wordt niet voor niks het middelpunt van het huis genoemd. Je bakt hier de lekkerste taarten en kookt recepten alsof je een chefkok bent, om ze vervolgens in het gezelschap van je familie en vrienden op te eten. Al met al is de keuken ook mijn favoriete plek in het huis. En daarom vind ik dat een keuken niet alleen praktisch maar ook mooi moet zijn. Het toevoegen van details kan een keuken zoveel aantrekkelijker maken.

1. Een keuken in de oude stijl kan prachtig zijn als je de kleuren goed weet te combineren met moderne details. Bij de keuken hieronder is deze balans perfect. De blauwe kastjes passen goed bij de keukenapparatuur. Een opvallend pronkstuk in deze keuken is de grote kroonluchter. Dit geeft het gevoel alsof je in een kasteel staat!

2. Het ombouwen van een oude boerderij naar een moderne keuken vind ik zelf heel erg gaaf! Het betonnen aanrecht in combinatie met de houten balken zorgen voor een industriële sfeer. De lampen en leren stoelen passen hier weer goed bij!

3. Less is more. Bij deze keuken zijn niet veel details te zien, enkel de basis. Juist door het vele licht door de grote ramen en het hoge plafond geeft deze keuken een gevoel van rust. Ook de planten die door het raam te zien zijn creëren een natuurlijke sfeer.

4. Houten keukens zijn prachtig! Vooral in combinatie met grote industriële lampen. Let er wel op dat je voor dit soort lampen een hoog plafond nodig hebt omdat deze lampen vrij groot zijn. Door een grote lamp in een lage en kleine keuken te hangen wordt de keuken optisch kleiner.

5. Wie zegt dat zwarte keukens niet mooi zijn hebben het mis. Zwart is mysterieus en warm tegelijk. Zorg ervoor dat je bij het kiezen van een zwarte keuken een lichtere tint vloer en muur neemt en dat er genoeg licht van buitenaf daarbinnen schijnt.

6. Zelf heb ik nog nooit aan een blauwe keuken gedacht maar nu ik dit zie zou ik het zo overwegen! Het doortrekken van de kleur blauw in de vloer is hier super goed uitgepakt. Ook de gouden details in deze keuken zijn schitterend!

7. Het gebruiken van natuurlijke materialen in een keuken is altijd een goed idee! Kijk eens naar deze ontzettend leuke krukken gemaakt van hout. Het marmeren keukenblok past hier perfect bij.

8. Wil je een strakke en moderne keuken? Dan is deze keuken hieronder geschikt voor jou! Door het wegwerken van de keukenkastjes creëer je een hele opgeruimde sfeer.

9. Lekker huiselijk! Hier hou ik van. Een keuken waar de kruimels nog op het aanrecht liggen en waar niet alles kaarsrecht staat. Een keuken waar echt geleefd en lekker gegeten wordt!

10. Het keukeneiland mag natuurlijk niet ontbreken! Super handig en praktisch. Zo kan je tijdens het snijden van de groentes gezellig bijkletsen met je vrienden die er tegenover zitten.