Haar kledingkast ruikt altijd lekker, dit is haar geheim!

Het geheim voor een lekker ruikende kledingkast? RIJST! Hoewel het overal een favoriet onderdeel van maaltijden is, is rijst ook meer dan alleen een gerecht op tafel geworden. We eten het graag, maar we gebruiken het ook om telefoons te redden, bruiloften te vieren, warmtekussens te maken en nog veel meer! Dit wetende, zou het niet zo verrassend moeten zijn dat rijst meer kan doen in en om het huis. En dan voornamelijk in je kledingkast!

Want denk er eens over na, als je jouw telefoon in een toilet, gootsteen of aquarium laat vallen, is het normaal om het in een bakje met rijst te drogen, in de hoop dat de telefoon het overleeft. In een kleine ruimte als een kast – waarin jassen, schoenen en kleding opgeborgen zitten – kan ook vocht en schimmel voorkomen zonder dat je het opmerkt.
Om dat te voorkomen fungeert rijst als een ontvochtiger, waardoor de hoeveelheid vocht in de kast wordt verminderd en de lucht frisser wordt.

Doe een beetje rijst in een kommetje, glas of een zakje en zet dit in de kast. Voeg eventueel nog een paar druppels etherische olie (bijvoorbeeld lavendel, sinaasappel of citroen!) toe en je zult het gevoel hebben dat je een spa binnenloopt zodra je jouw kastdeuren opent. Jouw kleding zal heerlijk ruiken! Verwissel de rijst om de paar weken en probeer telkens een ander olie uit, zodat je op een gegeven moment jouw favoriet hebt gevonden! En geloof me, dan zullen mensen langs jouw lopen en denken “Wow, wat ruikt deze persoon lekker!” Wil je nog meer tips om jouw kleren lekker te laten ruiken? Kijk dan op de volgende bladzijde!