Haar kledingkast ruikt altijd lekker, dit is haar geheim!

Een andere tip is om je kleding zo snel mogelijk uit de wasmachine te halen zodra de wasbeurt klaar is. Hang de artikelen op om te drogen of plaats ze onmiddellijk in de droger. Als je natte kleding te lang in de wasmachine laat liggen, ontstaat er schimmelvorming, wat een muffe en onaangename geur op je kleding kan veroorzaken. Als je per ongeluk toch kleding in de wasmachine bent vergeten en ze ruiken niet meer zo fris, kun je ze gemakkelijk ontgeuren met witte azijn. Giet een kopje witte azijn in de wasmiddellade en was de kleding opnieuw, dit zal de vieze geur verwijderen.

Reinig de wasmachine elke zes maanden diep met azijn. Na verloop van tijd kunnen wasmachines onaangename geuren ontwikkelen van schimmel, die vervolgens worden overgedragen op de kleding. Begin met een lege wasmachine. Doe twee tot vier koppen witte azijn in de wasmiddellade. Voer een volledige cyclus uit op de hoogste en heetste instelling. Voeg een kopje zuiveringszout (baking soda) toe en voer nog een cyclus uit. Veeg de binnenkant en bovenkant van de wasmachine af met een microvezeldoek.

Zorg ervoor dat de kleding volledig droog is voordat je ze opvouwt en opbergt. Als je vochtige kleding weglegt, kan er schimmel gaan groeien in de kleding en in de kast. Als je een item uit de droger haalt en het is nog steeds vochtig, droog het dan nog een ongeveer een halfuur aan een wasrek of hang het buiten op en laat de wind zijn werk doen.