Dit is het kleinste huis ter wereld van maar liefst 1,2 meter breed!

Ergens in Warschau, tussen twee grote flatgebouwen zit het kleinste huis van Polen verstopt. Het huis is volledig functioneel en men kan er in leven en creĆ«ren. Op zijn smalste punt is het huis maar 92 centimeter breed en op zijn breedste punt 152 centimeter! Het is daarmee het kleinste huis ter wereld! Je zou bijna denken dat het onmogelijk is om in zo’n klein huis te leven, maar schrijver en filmmaker Etgar Keret is erg tevreden met zijn kleine huis!

De woning heeft een slaapkamer, een keukentje en een badkamer. Koken is wel erg lastig zegt Etgar Keret, want er passen maar twee drankjes in de koelkast! Maar voor de rest is het huis heel comfortabel. Vooral de lichtinval en de privacy in het huis vindt hij geweldig. Bekijk snel de foto’s van de binnenkant van het huis.

In een smalle steeg vind je de trap naar de ingang van het huis! Je moet voor dit huis dus niet te breed of te dik zijn, want anders kom je misschien wel klem te zitten! Maar qua beveiliging is dat natuurlijk wel een pluspunt! Want zo kunnen dieven ook geen grote televisie meenemen uit je huis! De ingang is enorm smal! Maar wil je weten hoe het er binnen uitziet? Dat zet mij trouwens aan het denken, hoe heeft hij ooit zijn meubels in het huis gekregen? Aangezien de ingang zo ontzettend smal is denk ik dat hij ook niet veel grote meubels heeft. Misschien is dat wel de reden dat hij een zitzak in zijn huis heeft liggen ipv een bank?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog wel wat gezelligheid mis in dit huis. De wanden zijn allemaal wit en er is bijna geen kleur te bekennen. Misschien dat de eigenaar daarom wel zo sip kijkt? Met een likje verf op de muur ziet het er veel beter uit!

Gelukkig is er nog wel ruimte voor een bed (met een gekleurde deken!). De lichtinval in het huis is wel prachtig. Zelfs al is het huis maar 1 meter breed, er komt nog steeds genoeg zonlicht in de slaapkamer om heerlijk wakker te worden.

Bekijk hieronder de video voor meer beelden! Wat vond je van het artikel? Laat het ons weten in een reactie op Facebook!