Hoe de kleur van jouw slaapkamer je leven beïnvloedt.

Blauw: Als je slaapkamer blauw of azuurblauw is, krijg je waarschijnlijk voldoende nachtrust. Hierdoor ben je ook een stuk vrolijker. Mensen met een blauwe slaapkamer, krijgen veel meer nachtrust, in vergelijking tot alle andere kleuren, 7 uur en 52 minuten aan slaap per nacht om precies te zijn. Dit is bovendien geen toeval. Bepaalde receptoren (dezelfde cellen die ons dagelijks ritme bepalen) in onze ogen, zijn het meest gevoelig voor de kleur blauw, meldt Chris Idzikowski van het Edinburgh Sleep Centre.

Blauw wordt ook geassocieerd met kalmte (denk aan de oceaan of de lucht) en kan je hartslag en bloeddruk verlagen. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat meer dan de helft van de mensen met blauwe slaapkamers aangeven, regelmatig vrolijk wakker te worden.

Geel: Verrassend genoeg, is de op één na beste kleur voor een goede nachtrust, geel. Deze zonnige tint stimuleert het zenuwstelsel en zorgt voor een ontspannen gevoel. Bovendien zorgt de vrolijke kleur voor knusheid.

Groen: Een donkergroene kleur is ook geen slechte keuze. Het was de op twee na beste kleur voor een goede nachtrust en 22% van de deelnemers die in een groene slaapkamer sliepen, meldde dat ze zich vrolijk en optimistisch voelden.