Deze 4 kleuren op de muur zorgen dat jouw huis minder waard is!

Staat jouw huis te koop, maar gaat het moeizaam? Dan kan dat misschien komen, omdat jij een van deze 4 kleuren op jouw muur hebt zitten. Het blijkt namelijk dat er een aantal kleuren zijn die jouw huis in waarde laten zakken. Door de muren een nieuw kleurtje te geven, kan het zomaar zijn dat het ineens heel snel gaat.

Natuurlijk hebben we allemaal onze eigen smaak wat betreft kleuren en zouden mensen door kleuren en interieur heen moeten kijken op het moment van een bezichtiging, maar helaas. Uit onderzoek is gebleken is dat de volgende kleuren invloed hebben in de uiteindelijke verkoopprijs. En dat kan oplopen tot ongeveer 850 euro.

Leisteen grijs.
Grijs is een populaire keuze wat betreft muurkleur, maar je moet dus goed oppassen welke tint grijs je gebruikt. Het kiezen van de verkeerde tint kan je zo 900 euro kosten. Vooral eigenaars die leisteen grijs op de eetkamermuren hadden, kregen minder dan de verkoopprijs. In tegenstelling tot de eigenaars die duifgrijs of licht grijs in de woonkamer hadden. Zij kregen gemiddeld 900 euro meer dan de verkoopprijs.

leisteen grijs waarde

Gebroken wit.
Dit is misschien wel de meest verassende kleur in het rijtje, maar ook deze kleur zorgt ervoor dat jouw huis minder waard is. Uit het onderzoek van Zillow blijkt dat de kleur gebroken wit voor bijvoorbeeld de keuken te saai is. Huizen met gebroken witte of eierschaal witte keukens verkochten gemiddeld voor 70 euro minder dan de verkoopprijs.

gebroken wit

Terracotta.
Deze gedurfde, maar warme, kleur zorgt dat een huis gemiddeld 665 euro minder waard is. Vooral als je de kleur op een muur in de woonkamer hebt.

terracotta

Donkerbruin.
Ondanks dat deze kleur het aankomende seizoen helemaal in is. Is je toch echt minder waard met de kleur. In het onderzoek werd de kleur onder andere vies, saai en lelijk genoemd. Wanneer deze kleur op de muur in de woon- of badkamer zit, is jouw huis tot ongeveer 393 euro minder waard.

donkerbruin

Welke kleuren zorgen dan dat een huis meer waard is?
Onder andere paars, geel, groen, licht of duifgrijs en verschillende neutrale kleuren zorgen dat jouw huis tot wel 1100 euro meer waard is. Let wel dat het, behalve bij paars, voornamelijk over zachte en lichte kleuren gaat. Hoe donkerder de kleur hoe minder jouw huis waard wordt.

licht groen slaapkamer

Handig vind je niet? Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest.