Komen er vieze luchtjes uit je koelkast? Baking soda is de oplossing!

Is je koelkast uitgevallen of heb je de kip net iets te lang in de koelkast laten liggen en stinkt het nu als je de koelkastdeur opent? Geen probleem! Het enige wat je nodig hebt is dit stappenplan, warm water en baking soda.

Stap 1
Zet de koelkast uit en haal de stekker uit het stopcontact.

stap 1 koelkast schoonmaken

Stap 2
Haal je producten uit het keukenapparaat en controleer gelijk of er geen dingen over datum zijn.
stap 2 koelkast schoonmaken

Stap 3
Stop alle producten uit de koelkast die je nog kan gebruiken in een koelbox of eventueel een extra koelkast in de schuur of op zolder.
stap 3 koelkast schoonmaken

Stap 4
Mix 250 gram baking soda met een volle wasbak met warm water.
stap 4 koelkast schoonmaken

Stap 5
Haal alle koelkast onderdelen die uit het apparaat kunnen, zoals bakken, flessenhouders en glazenplaten, eruit. Maak gelijk alle losse onderdelen en de binnenkant van de koelkast schoon, met het baking soda goedje wat je zojuist gemaakt hebt, en spoel de losse onderdelen goed af voor je ze gaat afdrogen.
stap 5 koelkast schoonmaken

Stap 6
Maak de druipbak schoon, deze zit onder de koelkast. Doe voorzichtig, de kans is groot dat er vies water in ligt. Haal de bak eruit, gooi het leeg, maak het schoon en zet de bak weer terug. Niet iedereen kan deze stap doen, omdat niet iedere koelkast een druipbak heeft. Controleer dit dus in de gebruikshandleiding!
stap 6 koelkast schoonmaken

Stap 7
Zet de koelkast weer aan en leg je producten en ingrediënten die gekoeld moeten liggen terug in de koelkast.

Geen baking soda? Probeer dit eens!
Volgens WikiHow kan je ook andere producten gebruiken om vieze luchtjes te verwijderen, namelijk wit azijn, havermout, koffiedik of houtskool (geen briketten). Zet een aantal bakjes met één van deze ingrediënten in de koelkast, stel de tempratuur van de koelkast in op een lage stand, sluit de deur en open de koelkast pas weer na een aantal dagen.

Een laatste tip!
In plaats van een bakje kan je ook een vel bakpapier gebruiken, verspreid daar het ingrediënt op, leg het vel in de koelkast, sluit de deur en haal het vel pas weg als de luchtjes verdwenen zijn. Dit kan ook met baking soda.

Vind jij dit een handig artikel? Vergeet het dan niet te delen met je vrienden op Facebook en Pinterest.