Hij zet koffie in de tuin en verbrandt het, de reden is super slim!

Koffie in de tuin verbranden? Dat klinkt als een slechte grap. Maar nee, we menen het echt serieus. Rond deze tijd van het jaar, in de zomer, komen de insecten naar buiten. We zitten ’s middags heerlijk in de tuin maar worden ondertussen volledig lek gestoken door muggen en kleine insecten.

coffee-garden-grounds

Natuurlijk zijn er veel chemische middelen tegen insecten. Maar die zijn niet altijd even gezond om in te ademen. Daarom hebben we een natuurlijk alternatief!De truc? Verbrande koffie! Ja, het is een wondermiddel. Heel eenvoudig en toch zeer efficiƫnt. Verbrande koffie houdt muggen en insecten weg! Hoe doe je dit? Pak een bord en bestrooi deze met ongeveer 50 gram (gebruikt & gedroogd) koffiedik.

coffee-garden-grounds

Plaats het bord op een plek in de tuin waar de meeste insecten zijn en steek het koffiedik aan. Let op: koffie brandt snel! Laat het sissen, het zal zo verbranden en ook nog eens heerlijk ruiken. Tot slot, geniet van muggenvrije avonden in de tuin! Koffiedik jaagt trouwens niet alleen insecten weg, maar ook andere beesten.

Slakken.
Worden jouw planten geteisterd door (naakt)slakken? Leg dan een beetje koffiedik rond de planten. Dit werkt als afschrikmiddel. Het is voor een slak niet fijn om door de koffieresten heen te kruipen en daarom zal die niet in de buurt komen van de planten. Maar wist je dat je koffiedik voor nog meer dingen in de tuin kan gebruiken?

coffee-garden-grounds-snails

Compost.
Dit is misschien wel de meest bekende reden om koffiedik in de tuin te gebruiken. De koffieresten zorgen voor extra stikstof in de compost. Let wel op dat er een goede balans tussen stikstof en koolstof in de grond zit. Je weet dat je te veel stikstof in de compost hebt zitten als de compost gaat stinken. Gooi er dan materialen zoals takjes, gedroogd bladeren en zaagsel bij.

coffee-garden-grounds