7 redenen waarom je vanaf nu koffiedik in de tuin moet gebruiken.

- Advertentie -

Wat is er nou beter dan je dag beginnen met een lekkere hete kop koffie? Ik zou het niet weten! Sommige mensen leven zelfs op koffie. Maar wat doe jij eigenlijk met het koffiedik dat overblijft? Gooi je het weg? Niet doen, gebruik het in je tuin.

Je kunt koffiedik voor de volgende 7 dingen in de tuin gebruiken.

1. Compost.
Dit is misschien een bekende, maar wel een goede, reden om koffiedik in je tuin te gebruiken. De koffieresten zorgen voor extra stikstof in de compost. Let wel op dat er een goede balans tussen stikstof en koolstof in de grond zit. Je weet dat je te veel stikstof in de compost hebt zitten als de compost gaat stinken. Gooi er dan materialen zoals takjes, gedroogd bladeren en zaagsel bij.

- Advertentie -

2. Mulch.
Hardhout mulch neemt de stikstof uit de tuin op. Dit betekent dat er een te kort aan stikstof in de grond kan zitten. En dat is weer slecht voor je planten. Door de mulch met koffiedik te mengen, blijft de grond in balans.

3. Slakken.
Worden jouw planten geteisterd door (naakt)slakken? Leg dan een beetje koffiedik rond de planten. Dit werkt als afschrikmiddel. Het is voor een slak niet fijn om door de koffieresten heen te kruipen.

4. Bodemstructuur.
Koffiedik verbetert de bodemstructuur van de tuin. Ook dit komt doordat er veel stikstof in koffieresten zitten. Dus als je een stukje tuin hebt wat hoognodig behoefte heeft aan drainage en verandering: koffiedik is een goede oplossing.

Wist je dat? Aardewormen zijn gek op koffieresten en deze wormen zijn weer goed voor jouw geliefde tuin. De wormen zorgen dat de koffieresten dieper in de tuin verspreid wordt. Hierdoor worden zowel de oppervlakte als dieper gelegen delen van de grond rijkelijk gezegend met extra voedingstoffen. Benieuwd naar meer redenen waarom je koffiedik in de tuin moet gooien? Klik dan door naar de volgende pagina!

- Advertentie -
- Advertentie -